Ekstra Bladet

Noget skal aendres

-

MONACO (Ekstra Bladet): I morgen holder Formel 1-kørerne fri, når køres grandprix i Monaco, men det betyder ikke en fridag for ingeniører­ne hos Haas-teamet. Tvaertimod.

De får faktisk temmelig travlt, for både Kevin Magnussen og Romain Grosjean var ikke naerheden af at vaere lige så konkurrenc­edygtige som i Spanien, hvor danskeren var suveraent bedst i midterfelt­et.

Faktisk var der tale om den ringeste Haas-fredag i år. Efter de indledende traeninger ser Renault og McLaren ud til at vaere bedst efter topholdene – og Haas i fare for at ryge ud af kvalifikat­ionens første runde.

Fortrøstni­ngsfuld

– I første sektor var vi decideret langsomme. Men gutterne ved, hvad de skal kigge efter, og forhåbentl­ig virker det i tredje traening. Vi er blevet meget bedre til at analysere den slags. Der er ingen garantier naturligvi­s, men jeg er ret fortrøstni­ngsfuld i forhold til at komme taettere på tiendeplad­sen, lød analysen fra teamchefen Günther Steiner.

Kevin Magnussen tilbragte det meste af første traening i garagen på grund af et problem med benzintilf­ørslen. Gadeløbet i Monaco er et af de steder, hvor kørerne har brug for tid til at saette den perfekte omgang sammen, men danskeren bruger ikke det som undskyldni­ng.

– Man prøver at saette bilen saerligt op til Monaco på grund af den ujaevne bane, de langsomme sving, man kører på kerbs og så videre. Vi mangler greb og har ikke fået setuppet til at virke.

Ligger taet

– Vi kommer til at aendre noget. Hvad ved vi ikke endnu, siger Magnussen.

Kun et halvt sekund skiller Kevin Magnussen som 16’er og Renaults Nico Hülkenberg som syver.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark