Ekstra Bladet

SPØJS TIMING

Ferrari udskifter motorer hos både Haas og Sauber, men ikke hos teamets egen superstjer­ne, Sebastian Vettel – helt efter planen, forsikrer teamchef

-

MONACO (Ekstra Bladet): Til denne weekend sidder der en ny og opgraderet motorenhed hos alle Ferraris kundeteam inklusiv Kevin Magnussens Haas-racer; saesonens anden af de tre tilladte.

På overfladen en spøjs timing, når fabrikshol­det ikke skifter samtidig, og gadeløbet i Monaco ikke kraever saerlig meget motorkraft, men der er der ikke noget odiøst i, siger Haas-bossen Günther Steiner.

– Sådan er cyklussen, og det har hele tiden vaeret planen. Vi bruger den nye motorenhed hele weekenden her. Fra Canada og fremefter bruger vi ’enhed et’ om fredagene, hvorefter den nye først bliver sat i bilerne fra om lørdagen.

Opgraderin­g

– Det var på tide at skifte, så vi kan klare os med tre enheder hen over året. Der er ikke andet i det. Og det er et godt løb for at sikre os, at enheden fungerer til Canada, hvor motoren betyder meget, siger han.

Ifølge Steiner er det tale om en opgraderin­g fra Ferrari.

– Hvor stor ved jeg ikke. Lidt flere hestekraef­ter kan man alligevel ikke maerke. Jeg spørger dem aldrig, for jeg kan ikke aendre noget. Vi stoler på dem, og grundet reglemente­t skal vi have samme motor som dem (Ferrari). Så der er ingen grund til at spekulatio­ner, siger Haas-teamchefen.

Bare en test

Hvilket han nu ikke helt slipper for.

Kimi Räikkönen var nødsaget til at tage hul på sin anden motorenhed allerede i Spanien, efter der stod røg ud af den gamle under traening.

Planen var ellers var først at skifte til den opgradered­e motor i Canada om 14 dage. Så hvorfor skifte hos Haas og Sauber nu, men ikke hos Sebastian Vettel?

Reglerne dikterer ganske rigtigt, at kundeteams skal køre med praecist samme motor som fabrikshol­det. Men er den endelige version helt klar allerede nu, eller kan den Ferrari-motor, som sidder i Sebastian Vettels racer fra naeste løb i Canada, en smule mere?

Eller ønsker italienern­e bare, at kunderne tester den nye motor for dem?

Man behøver ikke en sølvpapirs­hat for at undre sig over timingen, når man har med Ferrari at gøre. Om nogen er de eksperter i at omgå F1-regler til egen fordel.

Lidt flere hestekraef­ter kan man alligevel ikke maerke

 ??  ?? Hvorfor
– Vi stoler på dem, og grundet reglemente­t skal vi have samme motor som dem (Ferrari). Så der er ingen grund til spekulatio­ner, siger Haasteamch­ef Günther Steiner.
Hvorfor – Vi stoler på dem, og grundet reglemente­t skal vi have samme motor som dem (Ferrari). Så der er ingen grund til spekulatio­ner, siger Haasteamch­ef Günther Steiner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark