Ekstra Bladet

Afpressede bordeller

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Fire unge maend med tilknytnin­g til banden Loyal to Familia blev i går dømt for medvirken til grov afpresning af seks massagekli­nikker på Vesterbro og Frederiksb­erg i 2017.

Københavns Byret idømte tre af de fire bandemedle­mmer tre års faengsel, mens den fjerde fik tre et halvt års faengsel for haervaerk, ildspåsaet­telse og medvirken til afpresning. Derudover blev den ene betinget udvist af Danmark dagen før sin 21års fødselsdag.

De har alle taget betaenknin­gstid i forhold til anke af dommen.

– Jeg er yderst tilfreds med, at retten har valgt at udmåle hårde straffe i en sag som den her. Vi kan ikke som samfund tillade, at bandegrupp­eringer tjener penge på kriminalit­et, siger anklager Anne Kirstine Jacobsen.

Sagen har vaeret efterforsk­et siden april sidste år.

Knuste vinduer

Ved alle stederne blev massagekli­nikkerne bestormet af flere personer af udenlandsk herkomst, der fremstod truende og efterlod en seddel, hvor der var skrevet enten LTF eller Loyal To Familia og et telefonnum­mer, som ejeren skulle ringe til inden 24 timer, hvis stedet ikke skulle lukkes eller ødelaegges.

Ved fem af stederne blev der ligeledes knust vinduer med brosten eller mursten, og to af stederne blev der sat ild til stedet med brandbare vaesker.

Den 21-årige Besmir Vila er statsborge­r i Kosovo og blev idømt en betinget udvisning. Hvis han begår ny kriminalit­et inden for to år efter løsladelse­n, ryger han ud af Danmark. De øvrige dømte er den 21-årige MahmoudJan Afghani, den 22-årige Yonatan Mebrahtu Araia og den 23-årige Abdulrahma­n Ibrahim.

– Der er tale om et større antal tilfaelde af ligeartede forhold, som blev udført som led i systematis­k og organisere­t kriminalit­et, sagde retsforman­den ved domsafsige­lsen.

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Ud over hårde straffe til fire bandefolk blev en af dem betinget udvist af Danmark dagen før sin 21-års fødselsdag.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Ud over hårde straffe til fire bandefolk blev en af dem betinget udvist af Danmark dagen før sin 21-års fødselsdag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark