Ekstra Bladet

Vil blive så laenge som muligt

Christian Eriksen kan blive far, hvert øjeblik det skal vaere. Han har telefonen med ude og en bil klar til at drøne til Odense

- JONAS RYEFELT ANNE SOFIE MÜLLER jry@eb.dk; asm@eb.dk

Da Christian Eriksen ved årsskiftet annoncered­e, at han og kaeresten, Sabrina Kvist Jensen, skulle vaere foraeldre, begyndte fodboldfan­s en større beregning. Hvornår ville tronarving­en til Danmarks største stjerne komme til verden?

På stikkerne

Den eksakte terminsdat­o er ukendt for offentligh­eden, men det er jo også sjaeldent, at sådan noget sker lige på dagen. Tottenham-spilleren har dog fortalt, at kaeresten er sat til slutningen af maj.

Eriksen er altså på stikkerne i disse dage i landsholds­lejren, for nu naermer det sig med kraftige skridt.

– Man ved jo ikke, hvornår babyen kommer, så det er svaert at sige, at lige nu skal man ikke vaere med. Mange her har jo børn og ved, hvordan det foregår, men der er jeg jo lidt en grønskolli­ng, for jeg har ikke prøvet det før.

– Har du kunnet traekke på nogen af holdkammer­aterne, der allerede har stået i den her situation?

– Ja, det synes jeg. Der er også mange i klubben, der har fået et barn. Der er mange, der har vaeret med til en fødsel og så spillet en til to dage efter. Det kan vaere, at det er muligt, og det kan vaere, at det ikke er nødvendigt. Vi må se, hvordan det går, og det handler jo også om, at barnet forhåbentl­ig er sundt og raskt, og der ikke er noget ved fødslen, der gør, at man skal vaere der, så kan det selvfølgel­ig gå hurtigere, siger han til Ekstra Bladet.

– Men jeg vil selvfølgel­ig også gerne vaere der så lang tid som muligt, men der er et VM om hjørnet, så vi må se, hvor lang tid det bliver, siger Eriksen.

Han satser på, at han kan holde fokus på fodbolden, når der er brug for det.

– Det tror jeg. Jeg ved det ikke, men det går jeg da staerkt ud fra. Det handler om, hvad du fokuserer på. For det meste når du går ind på en fodboldban­e, så taenker du ikke på det udenfor. Under kampen er det fodbold, der fylder.

To kaempe ting

– Sabrina vil selvfølgel­ig gerne have, at jeg er der så meget som muligt, men hun er også forstående over, at jeg skal til VM. Det er heller ikke så helvedes tit, det sker heller. Det er det heller ikke med et barn, så det er jo to kaempestor­e ting, der skal falde i hak med hinanden. Sabrina har vaeret med i en del år, så hun ved godt, hvad det handler om, men barnet kommet selvfølgel­ig først lige meget hvad.

– Er der en af traenerne, der har din telefon, hvis opkaldet skulle komme?

– Jeg har i hvert fald min telefon ude med lyd på, så hvis den ringer, så er jeg klar til at tage af sted, og sådan bliver det også i naeste uge. Der kommer til at stå en bil klar, hvis det skulle ske, så jeg kan komme rimelig hurtigt til Odense, siger Eriksen med et stort smil.

– Jeg vil selvfølgel­ig gerne spille de to landskampe. Det kommer an på, hvornår fødslen er, men jeg er klar til at spille.

Det er jo to kaempestor­e ting, der skal falde i hak med hinanden

Enorm betydning

Åge Hareide laegger ikke skjul på Eriksens enorme betydning, men landstraen­eren fortaeller samtidig, at det ikke spiller nogen rolle, hvis Eriksen skulle misse en af testkampen­e mod Sverige 2. juni eller Mexico 9. juni.

Danmark spiller første VM-kamp mod Peru 16. juni klokken 18 dansk tid i Saransk.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? – Sabrina vil selvfølgel­ig gerne have, at jeg er der så meget som muligt, men hun er også forstående over, at jeg skal til VM. Det er heller ikke så helvedes tit, det sker heller, fortaeller Christian Eriksen. Ringede mobilen?
FOTO: LARS POULSEN – Sabrina vil selvfølgel­ig gerne have, at jeg er der så meget som muligt, men hun er også forstående over, at jeg skal til VM. Det er heller ikke så helvedes tit, det sker heller, fortaeller Christian Eriksen. Ringede mobilen?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark