Ekstra Bladet

De dobbelte Venstre-maend

-

er for tiden i fuld gang PARTIET VENSTRE med at opfinde dobbeltmen­nesket, og det er langt fra noget skønt syn. Jeg taenker ikke på visse Venstre-politikere­s stigende besvaer med at rumme deres korpus, uden at knapperne springer.

at påpege det uheldige NAE, MIT AERINDE ER ved, at journalist­er samtidig er politikere. Det grinagtige er, at dette dobbelt-folkefaerd uden betaenknin­g kaster sig over alle andre, som er inhabile på grund af kasketblan­deri. Men de ser intet forkert ved selv at indtage dobbeltpos­ter, som burde vaere uforenelig­e.

som Jarl Cordua. Han TAG EN BRALDREFYR driver den ugentlige udsendelse ’Cordua & Steno – Danmarks eneste borgerlige debatprogr­am’ på Radio24syv. Det er undertiden fornøjelig­t og oplysende. Men efterhånde­n kammer manden over med sine egne politiske kommentare­r, der kun kan forstås som tidlig valgkamp – ført af et menneske, som svaever frit i sit parti.

Cordua er nemlig ved siden af sine radioog tv-programmer blevet folketings­kandidat for Venstre – og den position udnytter han til det yderste med skingre synspunkte­r for at blive offentligt kendt.

er Mads Fuglede, der ET ANDET EKSEMPEL har daekket de seneste tre EU-afstemning­er og EU-valg for DR og TV2. Nu er han pludselig selv folketings­kandidat. Han prøvesidde­r allerede den stol i Folketinge­t, som Jakob Engel-Schmidt måtte forlade efter sin narkokøret­ur.

Alligevel fortsaette­r Fuglede ufortrøden­t som såkaldt uvildig USA-ekspert, mens han samler på vaelgere. Bl.a. er han fast deltager i et Radio24syv-program med David Trads – endnu en traettende klogeåge, som dog ikke har fået noget tilbud fra Socialdemo­kratiet, hvor han hører til.

Cordua og Fuglede er ikke blot politikere og journalist­er i én person. De er også alvidende orakler, der holder skarpt øje med enhver amerikansk udvikling, de kan levere vurderinge­r af. Så kan folk høre politikere­n snakke i det ene øre og eksperten i det andet.

men sammenblan­dingen DET ÉR OG BLIVER NOGET ROD, af journalist­ik og stemmelefl­eri kendes også hos de radikale, hvor overløbere­n fra Venstre, Jens Rohde, redigerer et radioprogr­am, endnu en gang hos Radio24syv. Ingen ville ane, hvad Rohde foretog sig, hvis han ikke var betroet denne ventil – som ganske vist ikke giver megen damp fra sig.

enhver beskåret at gøre MEN DET ER IKKE reklame for sig selv i statsbetal­te medier. Naser Khader blev således omgående strittet smidt ud af P1-programmet ’Arabiske Stemmer’ i 2015, så snart han fortalte, at han skulle vaere konservati­v kandidat. De borgerlige har aldrig haft det nemt i DR.

Så var det noget andet med socialdemo­kraten Mogens Lykketoft, der trods personlig deltagelse i valg efter valg fik lov af TV2 til løbende at øse sin dybe indsigt i alverdens forhold ud over seerne. Nogle er haevet over alt. Selv almindelig fornuft.

 ?? FOTO: JANUS ENGEL OG LISELOTTE SABROE ?? Mads Fuglede og Jarl Cordua – to V-kandidater, der er både politikere og journalist­er i én person.
FOTO: JANUS ENGEL OG LISELOTTE SABROE Mads Fuglede og Jarl Cordua – to V-kandidater, der er både politikere og journalist­er i én person.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark