Ekstra Bladet

Usikker valgkreds: Jeg er ikke bange

-

Jens Rohde stoppede i landspolit­ik ved årsskiftet 2006/ 2007 for at blive direktør for TV2 Radio. Det blev dog en kort karriere, og allerede i 2009 blev han valgt til Europa-Parlamente­t for Venstre – og genvalgt fem år senere.

I december 2015 forlod han Venstre i protest mod partiets asyl- og udlaending­epolitik – og er altså i dag medlem af Det Radikale Venstre, hvor han nu satser på at blive folketings­kandidat i hjembyen Viborg og fødebyen Holstebro ved naeste valg.

– Din partifaell­e Andreas Steenberg, som er valgt i Vestjyllan­d, kom i 2015 kun i Folketinge­t på et tillaegsma­ndat. Storkredse­n gav altså ikke et mandat til Radikale Venstre?

– Nej. Men for mig er det naturligt at stille op, der hvor jeg bor, og hvor jeg er født. Det har jeg valgt at gøre, og så må vi se, om det raekker til at blive valgt. Det kan man aldrig vide sig sikker på.

– Ved de seneste tre valg har I kun fået et kredsmanda­t i Vestjyllan­d en gang?

– Jeg er ikke bange for ikke at blive valgt. Så skal man ikke stille op.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Jens Rohde stiller op i Vestjyllan­ds Storkreds, hvor partifaell­en Andreas Steenberg (tv.) i 2015 ikke kunne traekke nok stemmer til et kredsmanda­t. Steenberg blev valgt på et tillaegsma­ndat.
FOTO: JENS DRESLING Jens Rohde stiller op i Vestjyllan­ds Storkreds, hvor partifaell­en Andreas Steenberg (tv.) i 2015 ikke kunne traekke nok stemmer til et kredsmanda­t. Steenberg blev valgt på et tillaegsma­ndat.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark