Ekstra Bladet

HANDICAPPE­T FØR START

Som forventet fik Haas det svaert i Monaco. For at gøre ondt vaerre måtte de fjerne vitale dele, fordi der var risiko for, at de faldt af

- Jonas Hüttel hut@eb.dk Jan Sommer foto@eb.dk

MONACO (Ekstra Bladet): Fra suveraent fjerdehurt­igste team til bundprop 14 dage senere. Kontrasten er slående og minder om lidt om sidste år, hvor Haas F1 Team mildest talt var svingende i sine praestatio­ner.

Langsomste tid

Sådan har det ikke vaeret tilfaeldet i år, hvor Kevin Magnussen og Romain Grosjean har haft bilen til at lege med i den sjove ende af midterfelt­et. Men ikke i Monaco.

Kevin Magnussen kørte langsomste tid, og selv om hans franske kollega var lidt bedre, starter duoen søndagens grandprix 18’er og 19’er, når Grosjeans straf fra seneste løb er indregnet. Kun ulykkesfug­len Max Verstappen holder bagved, for han deltog slet ikke i tidtagning­en.

Kørerne var på forhånd bekymrede for, hvordan VF18’eren ville klare sig på årets klart langsomste bane. Følelsen blev forstaerke­t efter traeninger­ne.

Ikke mindst da teamet var nødsaget til at handicappe sig selv yderligere, fordi nogle aerodynami­ske dele på siderne ikke kunne klare turen over kerbs i den berømte svømmepøls­sektion.

Ustabil racer

De blev slet og ret skåret af, hvilket koster vejgreb og giver en mere ustabil racer. På den bane, hvor man har allermest brug for maksimalt greb. Det er de samme dele, som har skabt problemer siden vintertest.

– Det betød, at vi havde mindre downforce end i saesonens første løb, mens alle andre putter mere på. Vi var bare overrasked­e over, at der var SÅ stor forskel, forklarede danskeren lørdag aften Monaco.

– En temmelig katastrofa­l dag for os. Men tidsmaessi­gt er vi faktisk ikke så langt fra. Det er bare hårdt, at feltet ligger så taet. Så hvis man mangler lidt, er man hurtigt bagerst, siger han.

Hverken kørerne eller teamledels­en var dog videre i

Hvis Haas kommer fra Monaco med point, vil det vaere rent held

nedtrykte.

For der er en større opgraderin­g på vej til naeste løb i Canada, som blandt andet udskifter de sårbare dele på siderne. For Haas-kørerne bliver ligesom at få en helt ny bil. Teamet har begraensed­e ressourcer, og racerne fremstår lige nu ikke just spritnye.

– Selvfølgel­ig er det meget skuffende at komme lige fra Barcelona til det her. Barcelona er meget jaevn uden mange bump, og bilen klarede sig fornemt der.

– Den passede også godt til os med sine mellem- og højhastigh­edssving, siger danskeren, som for to uger siden blev sekser.

Teamchef Günther Steiner var også klar over, at det blev svaert, men saetter lid til, at dette løb er forskellig­t fra alle andre. Til de kommende bør situatione­n aendre sig igen.

– Kigger du på de langsomme sektioner på alle banerne, har vi aldrig vaeret gode. Her er 80 procent langsomt. Samtidig er springene mellem holdene små. Tre tiendedele bedre, og du er i en hel anden liga, siger Steiner til Ekstra Bladet.

Rent held

– Men jeg vil hellere IKKE vaere konkurrenc­edygtig på en bane som denne end på højhastigh­eds- og mediumbane­rne, for her kommer vi kun én gang om året, siger han.

– Hvis Haas kommer fra Monaco med point, vil det vaere rent held, konstatere­r teamchefen. Da det er notorisk svaert at overhale, kan man kun gamble med strategien og håbe på kaos foran.

– Jeg kan kun vente på, at der måske sker noget og prøve at udnytte safetycars. Dem er der høj risiko for her. Vi giver aldrig op, fastslår Kevin Magnussen.

 ??  ?? – Jeg kan kun vente på, at der måske sker noget og prøve at udnytte safetycars. Dem er der høj risiko for her. Vi giver aldrig op, fastslår Kevin Magnussen selv om han starter i den helt tunge ende i dag.
– Jeg kan kun vente på, at der måske sker noget og prøve at udnytte safetycars. Dem er der høj risiko for her. Vi giver aldrig op, fastslår Kevin Magnussen selv om han starter i den helt tunge ende i dag.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark