Ekstra Bladet

Den hemmelige millionaer

Kim Mikkelsen haelder igen i år fem mio. kroner i København Håndbold og har i alt brugt 26 mio. på fem år – her forklarer han hvorfor

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Når Kim Mikkelsen i eftermidda­g med sin 11-årige søn i hånden går ind i Frederiksb­erg-Hallerne, betaler han ikke entré. Den har han i dén grad lagt!

Hvis du tager 5,8 plus 4,7 plus 5,6 - laegger 4,9 til og saetter minus foran det hele, runder du 21 minus-millioner målt i danske dask, og så har du samtidig den sum, rigmanden har postet i København Håndbold de fire foregående saesoner.

Skriver en check

Årsrapport­en for 2017/18 kommer til at matche dem:

– Det forventer jeg. Det ligger på sin vis indbygget i budgettet, at vi har nogle indtaegter – og så laegger jeg fem oveni. Jeg står bare med aktierne i hånden og skriver eventuelt en check, siger Kim Mikkelsen i telefonen fra schweizisk­e Ticino.

– Det må stride mod alle dine principper for at drive en virksomhed?

– JA! Jeg vil ikke anbefale nogen at investere i en håndboldkl­ub, siger den profession­elle storinvest­or lakonisk.

Vin og diamanter

Han har tjent stakkevis af millioner, han har investeret i dyr vin og diamanter, og håndbold kunne så ligne en hobby, et tidsfordri­v for en økonomisk velpolstre­t 49årig, der selv har spillet divisionsk­ampe i fodbold og tennis i fødebyen og håndboldbo­rgen Fredericia. Forkert!

– Jeg er i gang med at bygge en virksomhed op. Det kan vaere, jeg om fem-ti år må erkende, at pengene er tabt, men jeg vil hellere se en profession­el virksomhed med 30 ansatte udvikle sig. Jeg er ikke et materielt menneske og har ikke behov for at køre rundt i en Porsche eller en Mercedes.

– Det er jo ikke noget ukendt begreb, at en person med lidt penge investerer i sport, men jeg er ikke interesser­et i person-promoverin­g, og det er heller ikke en hobby. Jeg er udmaerket klar over, at håndbold er et svaert marked at skabe et indtaegtsg­rundlag, siger Kim Mikkelsen, der så oven i hatten har valgt at investere i det, man vist roligt kan kalde håndbolden­s Udkantsdan­mark: København…

Punpede og piftede

Anja Andersen pumpede og piftede Slagelse, Kasi-Jesper fik AG København til at eksog implodere, og senest har busbossen Thomas Hintze måttet se HC Midtjyllan­d køre i grøften. Det kommer ikke til at ske i København Håndbold, garanterer Kim Mikkelsen.

– Uanset, om vi får sølv eller guld søndag (i dag, red), så er vi ved at skabe en virksomhed, der skal eksistere i mange år. Taber vi, vil vi aergre os, men mandag fortsaette­r vi med at bygge op.

– Vi vokser indtaegtsm­aessigt rigtigt paent år for år, men udfordring­en er, at mange klubber har haevet deres lønbudgett­er, og det smitter. Derfor bidrager jeg med et helt åbenlyst ejertilsku­d. Vi skal ikke fumle rundt i kørepenge, vi driver en rigtig virksomhed profession­elt hele vejen rundt. Helt rent – og alle får løn til den første, siger han.

Et nyt hug

Nu har København Håndbold med en lille forsinkels­e nået sin anden DM-finale i rap og en tur i Champions League, naeste mål er Final 4 allerede i 20020/21.

– Hvad skal der til for at indfri ambitioner­ne?

– Der skal flere indtaegter til for at nå det forjaetted­e land. Naeste saeson aendrer vi ikke det store ved budgettet. Truppen er mere eller mindre på plads, og nu skal vi styrke salgsfunkt­ionen og administra­tionen yderligere. Vi skal nok blot bruge en halv til en hel mio. ekstra på spillere, så indtaegter­ne begynder at indhente udgifterne. Om 12-24 måneder tager vi et nyt hug, siger Kim Mikkelsen.

Vi skal have hjaelp

– Vi skal have hjaelp fra erhvervsli­vet! Jeg vil tro, vi er det hold i top 6, der har det klart laveste sponsorbid­rag. Esbjerg, Odense, NFH, Viborg og FCM ligger alle tre til fem mio. kroner foran os. I forhold til Champions League, er mit bedste gaet, at ud over mine fem, skal vi laegge tre mio. kr. på lønbudgett­et. Vi skal hente fem-otte mio. kroner, for at blive en rentabel klub, vurderer Kim Mikkelsen inden en finale, der for første gang siden 1989 (FIF) kan sende DM-guldet til hovedstade­n.

Så må guldet uden for banen komme – om nogle år …

Jeg vil ikke anbefale nogen at investere i en håndboldkl­ub

 ?? FOTO: CLAUS BECH/RITZAU SCANPIX ?? København Håndbold møder i dag Odense i den tredje DM-finale. Det står 1-1 i kampe. Her er det Anne Cecilie de la Cour der bliver løftet i triumf efter sejren i den første kamp.
FOTO: CLAUS BECH/RITZAU SCANPIX København Håndbold møder i dag Odense i den tredje DM-finale. Det står 1-1 i kampe. Her er det Anne Cecilie de la Cour der bliver løftet i triumf efter sejren i den første kamp.
 ?? FOTO: STINE BIDSTRUP ?? – Det er jo ikke noget ukendt begreb, at en person med lidt penge investerer i sport, men jeg er ikke interesser­et i person-promoverin­g, og det er heller ikke en hobby, siger Kim Mikkelsen.
FOTO: STINE BIDSTRUP – Det er jo ikke noget ukendt begreb, at en person med lidt penge investerer i sport, men jeg er ikke interesser­et i person-promoverin­g, og det er heller ikke en hobby, siger Kim Mikkelsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark