Ekstra Bladet

VETERANEN SKAL VAERE HAREIDES VM-KANIN

Snart 35-årige Michael Krohn-Dehli skal med til VM, fordi han er fleksibelo­g kan daekke alle tre pladser på midtbanen

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

For otte år siden blev han valgt fra i sidste øjeblik. Morten Olsen kasserede ham til VM-slutrunden i Sydafrika på målstregen.

Landstraen­eren naegtede at begrunde sit valg ved udtagelsen, men han erkendte siden, at det var en fejl, at Michael Krohn-Dehli blev valgt fra.

Nu står den snart 35-årige midtbanesp­iller til at få et af de yderste mandater i landstraen­er Åge Hareides VMtrup.

I Ekstra Bladets VM-trup er Michael Krohn-Dehli kaninen i hatten blandt de 23 udvalgte i Åge Hareides VMtrup.

Positive meldinger

Det er han, fordi han er fleksibel og meget anvendelig på midtbanen. Han kan nemlig bruges i alle tre positioner på midtbanen. Både som det defensive anker, som boksspille­ren eller i den kreative rolle, hvis Christian Eriksen – gud forbyde det – bliver skadet.

Michael Krohn-Dehli, der nu er i Deportivo La Coruna, har endnu ikke optrådt i landsholds­regi under Åge Hareide. Han var senest med i november 2015, da Danmark glippede EM-billetten mod Sverige i Parken.

Masser af muligheder

Men den snart 35-årige midtbanesp­iller har faerdighed­er og ikke mindst erfaringen, som er afgørende ved en stor slutrunde. Og så har assisteren­de landstraen­er Jon Dahl Tomasson hørt mange rosende ord om Michael Krohn-Dehlis praestatio­ner fra tidligere holdkammer­at i Milan-tiden Clarence Seedorf, der nu har valgt at stoppe som cheftraene­r i Deportivo La Coruna efter nedrykning­en.

Ekstra Bladet foretraekk­er altså Michael Krohn-Dehli på bekostning af Mike Jensen, Pierre Emile Højbjerg og Daniel Wass. Ikke mindst med baggrund i fleksibili­teten. Med Krohn-Dehli får Hareide en spiller, der kan optraede på alle taenkelige midtbanepo­sitioner.

Hvis Åge Hareide har vaeret det mindste i tvivl, er der ingen tvivl om, at Jon Dahl Tomasson kan sige god for Krohn-Dehli.

Erfaringen gør, at han altid kan saette ham på banen

Åge Hareide tillaegger bare en spiller som Fischer stor social betydning i truppen

uanset modstander­ens kvaliteter.

Landstraen­eren har allerede forhåndsud­taget en bruttotrup på 35 spillere. Og det bliver også herfra, den endelige udvaelgels­e kommer til at ske.

Søndag aften eller mandag formiddag skaerer landstraen­er Åge Hareide sin VMtrup kraftigt ned. Det bliver i niveauet 25-26 spillere, fordi han stadig ikke er sikker på den endelige trups sammensaet­ning.

Men der bør ikke laengere vaere den store tvivl om pladserne i den 23 mands store danske VM-trup.

Durmisi bliver sorteper

Riza Durmisi, der fik spilletid i otte af ti kvalifikat­ionskampe, bliver sorteper og kommer ikke til VM. Betisbacke­n har døjet med spilletid hen over foråret. Han sluttede staerkt af, men usikkerhed­smomentet er hans manglende defensive kvaliteter i en VM-slutrunde. Det er en reel bekymring, hvis Åge Hareide tvivler på, han står distancen defensivt ved så stor en begivenhed.

Nicolai Boilesen står i et taet kapløb til at tabe duellen mod Jonas Knudsen, fordi Ipswich-backen er staerkere defensivt. Knudsen imponerede mod Chile og har siden praesteret solidt for Ipswich. Han kan – ligesom Boilesen – også spille i det centrale forsvar, hvis det er nødvendigt. Den fleksibili­tet er guld vaerd for landstraen­eren.

Flere presser sig på

Det giver dog god mening at tage Nicolai Boilesen med de kommende dage i traeningsl­ejren, fordi der stadig er en usikkerhed omkring Andreas Bjelland. Han er nemlig fortsat plaget af en laegskade.

Efter en fin afslutning på saesonen i Bordeaux presser Martin Braithwait­e sig på til VM-truppen.

Det samme kan man sige om Kenneth Zohore efter en fornem saeson i Cardiff.

Men det bliver svaert at komme ind i truppen. Viktor Fischer gik naermest helt i stå mod slutningen af saesonen.

Men Åge Hareide tillaegger bare en spiller som Fischer stor social betydning i truppen, ligesom han har stor betydning for humøret gennem mere end én måned, spillerne er samlet. Fischer kender sin rolle og accepterer den.

Fischer skal ikke forvente spilletid ved VM, men hans funktion som humørspred­er kan blive vaerdifuld, når spillerne er samlet mere end én måned.

 ?? FOTO: AP ?? Ved VM i Ukraine og Polen scorede Krohn-Dehli det afgørende mål til 1-0 mod Holland.
FOTO: AP Ved VM i Ukraine og Polen scorede Krohn-Dehli det afgørende mål til 1-0 mod Holland.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? I aften eller i morgen formiddag skaerer Hareide sin bruttotrup ned til 25-26 spillere, og her er Michael Krohn-Dehli muligvis at finde.
FOTO: JENS DRESLING I aften eller i morgen formiddag skaerer Hareide sin bruttotrup ned til 25-26 spillere, og her er Michael Krohn-Dehli muligvis at finde.
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Nu skal det vaere
Michael Krohn-Dehli har ikke spillet mange landskampe under Hareide, men alligevel kan han vaere blandt de 23 udvalgte, der skal til Rusland.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Nu skal det vaere Michael Krohn-Dehli har ikke spillet mange landskampe under Hareide, men alligevel kan han vaere blandt de 23 udvalgte, der skal til Rusland.
 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Fischer har stor betydning for humøret i landsholds­truppen, og det kan blive afgørende for FCK-spillerens muligheder for en VM-udtagelse.
FOTO: LARS POULSEN Fischer har stor betydning for humøret i landsholds­truppen, og det kan blive afgørende for FCK-spillerens muligheder for en VM-udtagelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark