Ekstra Bladet

Kampklar INGEN I VERDEN KAN RØRE MIG

DANMARKS STORE MMA-HÅB: Kampsport-udøveren Mads Burnell er mere end klar til at repraesent­ere Danmark, når han i aften skal i buret for at kaempe mod briten Arnold Allen. Ekstra Bladet har talt med Mads om forberedel­serne

- FREJ BRAMMING FOTO: LINDA JOHANSEN fb@eb.dk

I et mørkt og råt kaelderlok­ale i det indre København står en gruppe unge, muskuløse maend samlet omkring en boksering, der er højt haevet over jorden og badet i lys, lidt ligesom en scene.

Nogle af maendene slår på boksebolde, andre styrketrae­ner, men de fleste står i en lille klynge ved siden bokseringe­n og taler lavmaelt sammen.

I midten af klyngen står Danmarks nye, store MMAhåb, Mads Burnell, der skal traene for sidste gang på dansk jord, inden han i aften skal kaempe sin tredje UFCkamp i Liverpool mod den britiske fighter Arnold Allen.

MMA er en kampsport, hvor deltagerne forsøger at vinde over hinanden ved at benytte sig af en raekke kampsports­teknikker fra forskellig­e kamsportsa­rter; heraf navnet Mixed Martial Arts.

Brutal sport

Ekstra Bladet tog en tur med it r a en in g s centeret fora t møde Madstilen snak om forberedel­ser netil aftenens kamp og om livet som udøver af verdens vel nok mest brutale kampsport.

– At kaempe i UFC er det største, og de fleste kommer aldrig til at prøve det. Og så er jeg ovenikøbet fra lille Danmark. Det er noget, jeg har sagt, at jeg ville, siden jeg var helt lille, siger den 24årige Mads, der stadigvaek drypper af sved efter sin netop overståede traening.

Han forklarer, at han ikke er nervøs, for forberedel­serne til kampen er gået rigtig godt, både i forhold til traeningen, kosten og det mentale.

Buret er som en vaeg

Tanken om at kaempe i den enorme Echo Arena i sin modstander­s hjemland foran tusindvis af mennesker holder ham heller ikke vågen om natten.

– Man laegger ikke rigtig maerke til det, når man først er derinde. Buret virker naesten som en vaeg, og man kan egentlig kun høre sin traener, forklarer Mads, som heller ikke har brugt mange kraefter på at taenke på sin modstander.

– AErlig talt, så er jeg bedøvende ligeglad. Alle i UFC er gode, så what ever. Jeg skal bare ind og konkurrere, for jeg elsker en god udfordring.

Overkommel­ig modstand

Arbejdet med at analysere modstander­en har Mads’ cheftraene­r, Nikolai Koubti, stået for, og ifølge ham er den 24-årige Arnold Allen en dygtig, men overkommel­ig modstander.

– Han er en ung, talentfuld knaegt ligesom Mads. Han er sulten, og han har en rigtig god record. Han har tre kampe i UFC og har vundet dem alle sammen. Det er en rigtig dygtig modstander, vi skal op imod, men sådan er det i UFC, siger Nikolai Koubti, som desuden forklarer, at Mads kan have en fordel mod briten.

– Han er southpaw, hvilket vil sige at han er højrefodsb­okser, hvor Mads bokser ortodoks, og det er faktisk rigtig godt for os, siger Nikolai Koubti, som lover, at kampens tilskuere har noget at glaede sig til.

Traener med de bedste

– Gør Mads det, jeg ved, han kan, tror jeg faktisk, det bliver en nemmere kamp for ham end den seneste. Det er der mange, som ikke kan se, og han er underdog alle steder.

’Jeg er bare bedre’

Og det er Mads enig i.

Jeg ved, at hvis jeg går ind og kaemper, som jeg skal, så er der ikke nogen i verden, der kan røre mig. Jeg har vaeret ude i nogle af de bedste gyms og traenet med nogle af de bedste, hvor de er blevet slagtet. Ingen navne naevnt, siger han selvsikker­t.

En af Mads’ styrker er hans alsidighed, for selvom han er relativt ny i UFC-sammenhaen­g, er han saerdeles velbevandr­et i forskellig­e kampsports di c i p liner.

Allerede som seksårig startede han med at bryde, som 13-årig begyndte han til boksning, og som 16-årig begyndte han at kombinere de to discipline­r, da han startede med MMA.

– Min alsidighed gør, at jeg kan tage kampen derhen, hvor min modstander er dårligst. Jeg er ligeglad med, om jeg står med ham, om jeg bryder med ham, eller om jeg tager ham på gulvet. Alle i UFC er dygtige, men jeg er bare bedre.

 ??  ?? Forberedel­serne til dagens kamp er gået rigtigt godt for Mads Burnell.
Forberedel­serne til dagens kamp er gået rigtigt godt for Mads Burnell.
 ??  ?? Mads Burnell mangler ikke selvtillid før aftenens MMAkamp i Liverpool.
Mads Burnell mangler ikke selvtillid før aftenens MMAkamp i Liverpool.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark