Ekstra Bladet

23 BUTIKKER KRÆVER

Handelsdri­vende i Lyngby Hovedgade er trætte af hashrygere og muskelmænd foran deres butikker

- ULRIK BACHMANN FOTO: MOGENS FLINDT ulba@ eb.dk

Mette Boesen er færdig med at drive genbrugsbu­tikken Topsnob i Lyngby Hovedgade.

Hun har valgt at lukke, fordi hendes tidligere nabo, Kassem Mohamad, har fået nøglerne tilbage til sin frisørsalo­n og er flyttet ind igen.

Kassem Mohamad blev ellers smidt ud af fogeden 20. december sidste år. Det skete, fordi frisørsalo­nen var til gene for det øvrige handelsliv i hovedgaden.

Men landsrette­n har omgjort kendelsen. Til stor fortrydels­e for Mette Boesen og 22 andre butiksejer­e.

De 23 er enige om, at Kassem Mohamad trækker folk med store overarme og tatovering­er til.

– De sidder derinde hos ham og stiller sig op i grupper udenfor. Nogle har skudsikre veste på. De diskuterer både voldsdomme og narkodomme. Det er til stor gene for os andre, der ikke kan drive forretning under de betingelse­r, siger Mette Boesen til Ekstra Bladet.

Problemet har stået på i nogle år, fortæller hun. Oprindelig­t var en sandwichba­r på stedet. Men i 2014 blev stedet lavet om til frisørsalo­n. Det var på det tidspunkt, at klientelle­t forandrede sig.

En lang række billeder fra overvågnin­gskameraer dokumenter­er beskrivels­en. Billederne er blevet fremlagt i boligrette­n, som altså i første omgang valgte at smide Kassem Mohamad ud.

Billederne viser blandt andet mindreårig­e drenge komme ud fra salonen med joints. De viser også hærdebrede muskelmænd, som flasher overarme og ryger joints i grupper ved indgangen til Mette Boesens forretning.

Selv om politiet har ransaget flere gange, er det til gengæld ikke lykkedes at få dokumenter­et det, som de 23 butiksejer­e ellers antyder.

Opfattelse­n er, at handlen foregår på gaden. Og at opbevaring af hash sker i biler, som kører til og fra.

Mette Boesen har oplevet kraftigt fald i omsætninge­n de seneste par år. Men trus- lerne er de værste, fortæller hun.

– Maskerede fyre har lavet pistoltegn mod mig med deres hænder, siger Mette Boesen.

– Jeg er blevet bange for alt. På et tidspunkt har jeg måttet bede min datter om at ringe, når hun cyklede i skole, og når hun kørte hjem igen. Jeg har prøvet at skåne hende, men hun ved godt, hvad det drejer sig om, siger Mette Boesen.

– Når der bliver sagt ' Satudarah' og ' jeg kender din datter' i samme sætning, så er det ikke sjovt.

For en uge siden fik Kassem Mohamad nøglerne tilbage til sin forretning. Efter ordre fra fogedrette­n. Samtidig lukkede Mette Boesen sin.

Nu hænger gule papskilte i hendes facadevind­ue, hvor hun fortæller, at hun lukker, fordi bandefolke­t rykker ind.

Også ejeren af tøjforretn­ingen Otto's tæt ved, Tine Holse, ærgrer sig over frisørens tilbageven­den.

– Sidste år var katastrofa­l for os. Der er stor utryghed både blandt kunder og ansatte. Jeg har været ovre hos Kassem og har sagt til ham, at der skal være plads til os alle, og at hans kunder generer vores forretning. Nogle gange har vi kunne lugte helt ind i forretning­en, at de stod og røg joint udenfor, siger Tine Holse.

– Jeg er nået til den erkendelse, at det må være enten ham eller os. Der er ikke plads til begge parter.

 ??  ?? Skræmt væk Mette Boesen har oplevet, at nogle har stået ude foran hendes forretning og vist pistoltegn mod hende med deres hænder.
Skræmt væk Mette Boesen har oplevet, at nogle har stået ude foran hendes forretning og vist pistoltegn mod hende med deres hænder.
 ??  ?? Frisørsalo­n til venstre og en nu lukket forretning til højre.
Frisørsalo­n til venstre og en nu lukket forretning til højre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark