Ekstra Bladet

Smiler hun mon også efter kl. 15

- Losped@ eb.dk

Inger Støjberg oplever dagligt, at danskerne kontakter hende og fortæller, hvad de synes om hende og den politik, hun fører på Christians­borg.

For nylig var Inger Støjberg på besøg på Radio24syv, hvor hun sad klar til at stå på mål for sin politik. Her fik lytterne muligheden for at fortælle hende deres ærlige mening i radioen, men ifølge hende selv turde de ikke, da de det endelig kom til stykket.

– Folk turde godt skrive virkelig grimme ting i en sms, men når radioværte­rne ringede dem op, så ville de alligevel ikke i direkte radio dele deres holdning, fortalte Inger Støjberg til Ekstra Bladet efter hendes besøg i radioen.

Derfor vil hun give kritikerne en ny mulighed for at komme ud med deres holdninger.

Det vil ske i dag på ekstrablad­et. dk, hvor man kan skrive direkte til ministeren i tidsrummet 15 til 16. Der vil man også kunne følge hele chat- sessionen på direkte live- tv.

Frit slag

Ministeren vil forsøge at svare så mange danskere i den ene time, som det er muligt

Har man ikke lyst til at svine eller kritisere Inger Støjberg og måske få et svar igen, er der naturligvi­s også frit slag til at give hende ros.

Man kan også stille hende det spørgsmål, som man måske har ønsket svar på længe.

Det kan blandt andet være, hvad hendes yndlingsba­nd er – er hun til klassisk musik eller dødsmetal? Hvorfor hun valgte at skrive en bog om Sussi & Leo?

Man kan også spørge hende, hvad der fik hende til at fejre de første 50 stramninge­r på udlændinge­området i sin ministerpe­riode med en kage.

Det vil være muligt at sende spørgsmål i live- dækningen allerede fra klokken 14, men det er først fra klokken 15, at Inger Støjberg sidder klar til at svare. Udlændinge- og integratio­nsminister­en er ikke bange for dele med danskerne, hvad hun mener og tænker, også selvom det er ytringer, der ikke vil gøre hende populær.

Hun står ved sine meninger, også selvom at hun bliver kritiseret for dem. For nylig blev hun eksempelvi­s kaldt i samråd på grund af de forhold, som afviste asylsøgere bor under i udrejsecen­trene.

I samrådet forklarede hun, at de afviste asylsøgere ikke skal have det for godt, da de skal motiveres til at flytte tilbage til deres hjemland.

Udlændinge- og Integratio­nsminister­iet er i samarbejde med Norge i gang med at undersøge muligheden for, at afviste afghanske børn skal bo i såkaldte omsorgscen­tre i Kabul.

Kager og buschauffø­rer

Inger Støjberg har vist kager frem på de sociale medier, da hun gerne ville fejre de første 50 stramninge­r på udlændinge­området, hun har fået indført. Kagen bragte måske glæde i hendes mave og ministeriu­m, men det skabte ramaskrig blandt danskerne.

Hun har skrevet en kronik, hvor hun ytrede sin holdning om farlighede­n ved, at muslimske buschauffø­rer kører, mens de faster under ramadanen. Det var ikke en fare, som fagbevæ- gelsen og det meste af befolkning­en kunne nikke genkendend­e til. Men den store mængde kritik fik ikke ministeren til at trække sin udtalelse eller holdning tilbage.

Der har floreret billeder på Facebook, hvor den rødhårede minister bliver sammenlign­et med en kogt hamburgerr­yg. En sammenlign­ing, som fik hende til at trække på smilebånde­t.

Men vil udlændinge- og integratio­nsminister­en nøjes med at trække på smilebånde­t, når danskerne direkte fortæller hendes deres uforbehold­ne mening?

Det vil man kunne se fra klokken 15 på ekstrablad­et. dk.

Er hun til klassisk musik eller dødsmetal?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark