Ekstra Bladet

Løkkes sponsorven dømt

- Trs@ eb.dk

grundelse, skriver Ritzau.

Selve sagen mod Atea begyndte i 2014, da virksomhed­ens nytiltrådt­e direktør blev gjort opmærksom på den særlige konto ’ 2840’ i selskabet.

Hertil skulle der overføres 1,5 procent af pengene fra leverancer af it- produkter, som Region Sjælland fik leveret af Atea.

Men det var ikke det eneste, kontoen blev brugt til. En række luksusrejs­er og eksklusive middage blev samtidig også betalt med den konto.

Der var tale om middage på nogle af Danmarks dyreste restaurant­er og luksuriøse rejser til steder som Las Vegas og Dubai for flere hundredtus­ind kroner.

Halvdelen af de otte dømte i Atea- sagen udbad sig betænkning­stid, mens de øvrige fire ankede dommene på stedet.

Sagen har kørt over otte måneder, og der er i alt blevet afholdt 39 retsmøder ved Retten i Glostrup. Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussens ven, sponsor og rejsekamme­rat Claus Hougesen blev fundet skyldig i bestikkels­e og underslæb.

Han blev straffet med ti måneders fængsel, som er gjort delvis betinget med vilkår om samfundstj­eneste.

Ifølge retten har han bestukket og begået underslæb for 458.000 kroner.

Ekstra Bladet kunne i 2015 afsløre, at Løkke var på ferie under mondæne forhold sammen med Claus Hougesen, der kort efter blev varetægtsf­ængslet for sin medvirken i Atea- sagen.

De boede sammen i den nu dømte tidligere koncernche­fs 400 kvadratmet­er store eksklusive luksusvill­a, som ligger i det mondæne Port d’Andratx på Mallorca.

Men deres bekendtska­b er ikke kun som rejsevenne­r.

Ekstra Bladet har også afdækket, hvordan den nu dømte it- chef mindst tre gange har givet sponsorate­r til Løkkefonde­n og dermed fået privat og eksklusiv adgang til landets statsminis­ter og på papiret mest magtfulde mand.

Claus Hougesen har anket dommen.

 ?? FOTO: LARS SVANKJÆR dage: Et års fængsel. Får konfiskere­t 217.159 kr.
Atea, hvis ledelse og direktører har stået for bestikkels­en, og som har nydt godt af bestikkels­en: Bøde på 10 millioner kroner. ??
FOTO: LARS SVANKJÆR dage: Et års fængsel. Får konfiskere­t 217.159 kr. Atea, hvis ledelse og direktører har stået for bestikkels­en, og som har nydt godt af bestikkels­en: Bøde på 10 millioner kroner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark