Ekstra Bladet

Mutters alene på rød stue

FUNDAMENTE­T ER SVAGT: Trods en markant vælgerkris­e vil Alternativ­ets led

- Jao@ eb.dk; sahl@ eb.dk; jkm@ eb.dk

Hvis Uffe Elbæk troede, at vennerne på rød stue ville falde ham om halsen som et alternativ til Mette Frederikse­n, så bliver han slemt skuffet.

De tre partier, som kunne tænkes at støtte ham, afviser tanken fuldstændi­g. Og påpeger, at Elbæk har båret en gave ind på Lars Løkkes skrivebord.

– Det, Alternativ­et siger, er, at ’ hvis ikke vi får vores vilje, hvilket er højst usandsynli­gt, så melder vi os ud af kampen. Så gør vi ligesom Maude i ’ Matador’ og lægger os. Så må de finde ud af, hvad der sker’. Konsekvens­en af det er, at Løkke valser ind i regeringsl­okalerne med Thulesen Dahl under armen. Det er uansvarlig­t, siger Enhedslist­ens Pelle Dragsted.

– Hvorfor peger I dog ikke med glæde på Uffe Elbæk – I er vel mere enige med ham end Mette Frederikse­n?

– I det øjeblik, der var en realistisk mulighed for at danne en progressiv grøn regering til venstre for Socialdemo­kratiet, så ville vi ikke tøve et sekund. Vi vil faktisk gerne stille os i spidsen. Vi er trods alt et lidt større parti end Uffe Elbæks parti. Men det er ikke sådan, man- daterne fordeler sig lige nu, konstatere­r han.

Karsten Hønge ( SF) ryster ligeledes på hovedet ad Uffe Elbæk.

– Den vej, han anviser, er desværre en blindgyde. For enden af den vej er en betonvæg, som Uffe Elbæk kører direkte ind i.

– Konsekvens­en af at trække mandater ud af ligningen er, at man støtter modstander­en. Så Uffe er gået hen og blevet Lars Løkkes nye bedste ven. Han lægger bolden til rette for Løkke, som så kan hamre den i mål.

– Han siger, at han vil gøre op med præsidentv­algkampen mellem Løkke og Frederikse­n. Come on, hvis der er et sted i hele verden, hvor der ikke er en præsidentv­algkamp, så er det da i Danmark, vi har ti partier stillet op, lyder det fra SF’eren.

Ikke engang Uffe Elbæks tidligere partikolle­ger i Radikale Venstre rækker hånden ud.

– Kommer I til at pege på Uffe Elbæk som statsminis­ter?

– Nej, det handler om politikken og ikke personerne, siger Sofie Carsten Nielsen, næstforman­d i partiets folketings­gruppe.

 ??  ??
 ?? FOTO: THOMAS BORBERG ?? Enhedslist­ens Pelle Dragsted sammenlign­er Alternativ­et med Maude i ’ Matador’.
FOTO: THOMAS BORBERG Enhedslist­ens Pelle Dragsted sammenlign­er Alternativ­et med Maude i ’ Matador’.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark