Ekstra Bladet

Forbrugerr­ådet: Det er direkte urimeligt

-

Bo Knudsen har i flere omgange været i kontakt med Elgiganten for at brokke sig over, at elektronik- kæden ikke kan give ham et tidspunkt på, hvornår han kan forvente, at reparation­en er færdig.

I et svar, som Ekstra Bladet har set, skriver Elgiganten blandt andet på deres Facebook- side, at ’ butikken burde have fundet en løsning på problemet efter tre reklamatio­nssager’.

Ret til flere forsøg

På trods af det har Bo nu i to måneder manglet sit tv, og det er over grænsen for, hvad man kan tillade sig uden at give kunden en forklaring.

Det vurderer Paula Brammann, der er juridisk konsulent hos Forbrugerr­ådet Tænk.

– De har efter omstændigh­ederne ret til søge efter fejlen i flere omgange, men det skal være inden for rimelig tid. Den er efter praksis to uger, men at lade ham sidde i så lang tid uden at fortælle ham, hvor man er i processen, er direkte urimeligt.

Paula Brammann forklarer til Ekstra Bladet, at Elgiganten faktisk har ret til flere forsøg på at undersøge produktet for fejl i denne situation.

– Som udgangspun­kt har man ret til et forsøg for at udrede manglen.

– I praksis er det sådan, at man kan udvide det til to og i særlige tilfælde helt op til tre forsøg, men så skal det være en komplicere­t fejl, som er rigtig svær at finde og afhjælpe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark