Ekstra Bladet

’SKAMPLETTE­N’

-

NOGET GÅR tilsynelad­ende fremad i Danmarks VLAK- regering. Danmarks nye erhvervsmi­nister kalder Danske Banks hvidvaskni­ng af penge for ’en skamplet og en skandale’.

Konservati­ve Rasmus Jarlovs forgænger, Brian Mikkelsen, talte om ’ forsømmels­e’. Som var banken en bilist, der har udført et højresving uden at blinke.

årene 25 milliarder kroner er ifølge Berlingske i fra 2010 til 2014 strømmet gennem den estiske filial af Danmark største bank.

Vi taler lyssky penge fra selskaber med forbindels­e til blandt andet diktaturet i Aserbajdsj­an og den russiske efterretni­ngstjenest­e samt familiemed­lemmer til præsident Vladimir Putin. DIREKTØREN I Danske Bank, Thomas Borgen, udta

er ingen tvivl om, at omler til DR Nyheder: – Der fanget ser ud til at være større end det, vi tidligere har antaget.

Svindlen har simpelthen overrasket Danske Bank, må vi forstå. Direktøren står forundret og fortvivlet tilbage. Vi skal vide, at sagen intet har med banken i almindelig­hed og ham i særdeleshe­d at gøre. Næh, den har sneget sig ind i panelerne i Danske Banks ellers helt igennem sunde og ærlige bolig som svamp i en rotterede. Hvor uheldige kan redelige bankfolk være? Eller som direktøren selv udtrykker det over for DR: ’Vi har skuffet os selv’.

HERTIL KAN VI kun sige, at det er for intet at regne mod, hvor skuffede vi almindelig­e lovlydige borgere har ret til at være. Thomas Borgen og hans bank er ikke skuffede over andet, end at de blev opdaget. Det ved vi godt. De kendte til hvidvaskni­ngen, længe inden der blev grebet ind mod den.

imidlertid for Danske Bank om at Nu gælder det foregive at være brødebetyn­gede og bede om godt vejr.

FOR SOM INDLEDNING­SVIST antydet har Danske Banks bedste ven, Brian Mikkelsen, netop bekendt fuld kulør og fået den officielle titel ’dansk er- hvervslivs fremmeste juhu- pige’ skrevet på sit visitkort i stedet for minister. Og den nye minister siger, at det hele er ’en skamplet og en skandale’. Så Borgen foregiver at gå bodsgang.

Men hvad vil erhvervsmi­nister Rasmus Jarlov egentlig gøre ved det – foreløbig er det blot blevet til ’ kritik’ fra Finanstils­ynet?

’Man kunne ønske sig flere konsekvens­er. Men aktiekurse­n er faldet på grund af sagen, og det

man trods alt glæde sig over. Jeg har heller kan ikke indtryk af, at Danske Bank gerne vil gøre det igen’, siger Jarlov til Berlingske.

Hører man ikke allerede champagnen poppe i banken, krystalgla­s klirre og væddemål blive indgået om, hvor mange måneder det tager for aktiekurse­n at rette sig igen?

Svindlen har simpelthen overrasket Danske Bank, må vi forstå

 ?? FOTO: MADS NISSEN ?? Direktøren for Danske Bank, Thomas Borgen, står forundret og fortvivlet tilbage. Vi skal vide, at sagen intet har med banken i almindelig­hed og ham i særdeleshe­d at gøre.
FOTO: MADS NISSEN Direktøren for Danske Bank, Thomas Borgen, står forundret og fortvivlet tilbage. Vi skal vide, at sagen intet har med banken i almindelig­hed og ham i særdeleshe­d at gøre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark