Ekstra Bladet

VI ER SGU VILDE!

-

forvildede! FOR VILDE ELLER

Spørgsmåle­t dukker op efter en debat, der med et øksehug har kløvet Danmark ned i to dele efter nullerten mod Frankrig.

Dem, der synes, at Danmark er pinlige ved VM, og at det er sjovere at se græsset gro i sommervarm­en end at se det danske landshold.

Så er der den anden del, hvor resultatet i sig selv er konge.

At når Danmark står blandt de 16 sidste hold til et VM, så kommer spillet i anden række.

At det en historisk bedrift i sig selv – og fodbold på det her plan er ingen skønhedsko­nkurrence, men handler om resultater.

fornøjelse­n JEG HAVDE SELV at debattere med Ekstra Bladets brugere i timerne efter kampen – og er du rundskæv, hvor bølgerne gik højt!

Masser af begavede indspark, gode pointer og gang i knivene. Fornøjelig fodbolddeb­at.

Vildt fedt – og vi SKAL diskutere, hvordan fodbold skal spilles.

Og ja, vi er et vanvittigt kritisk publikum, når det kommer til landsholds­fodbold, hvor vi som nation virkelig gerne vil fortælle historien om Danmark som beherskere­n af det smukke spil.

Som de kreative fugle i bassinet, der lige basker lidt flottere med vingerne.

overbæVI ER LANGT MERE rende, når det kommer til klubfodbol­den og den loyalitet, der følger, når man har kampe uge for uge at vurdere på.

I Morten Olsens sidste år blev der efterlyst kynisme – nu skriger vi på hurtig boldomgang og flere på bolden.

Det er bare sindssygt svært i moderne fodbold, hvor alle lande kan løbe 90 minutter og organisere sig taktisk i en defensiv organisati­on – og det kan man hurtigt slå sig på.

er faldet TALRIGE EKSEMPLER i denne slutrunde, og Tysklands pinlige exit viser jo lige præcis, at selv store navne kan slå sig på en VM- slutrunde.

Det sætter i den grad Danmarks præstation i relief, når vi taler RESULTATER.

For at sætte sylen ned i den store Danmarks- debat er der vel heller ingen mod- sætning, hvis man jubler over Danmarks 1/ 8- finale og SAMTIDIG græder over, hvordan vi viser os frem på den store scene.

i hvert

SÅDAN HAR JEG DET fald selv.

Det er en stor præstation at stå blandt de 16 bedste nationer til et VM i en tid, hvor holdene er tættere på hinanden end nogensinde.

Det skal vi sgu da juble over, men samtidig er der intet galt i at sætte tommelfing­eren ned på et punkt, der betyder noget for danskerne, nemlig at spille god offensiv fodbold – og ikke talløse lange pedaler nede fra Kasper Schmeichel op mod Andreas Cornelius.

Det er ikke det, vi skal kendes på!

snakker sådan i IsTROR I, DE land, Norge, Sverige eller Kroatien? Niks, her hylder man i langt højere grad resultater­ne – og man kan synes, at det er latterligt med den slags følelsesla­dede diskussion­er, når Danmark leverer på pointtavle­n.

Omvendt er det skønt, at den slags fodbold- diskussion­er ikke bare er forbeholdt lande som Brasilien, Holland, Argentina og Spanien, hvor den slags fylder.

var KRITIKKEN AF DANMARK bare mere rimelig og faldt også herfra i de to første kampe mod Peru og Australien end mod Frankrig, hvor en taktisk velovervej­et kamp skulle bane vejen for 1/ 8- finalen.

Forhåbentl­ig bliver kampen mod Kroatien pendanten til Nigeria- kampen i 1998.

Nemlig en forrygende kamp, der samlede Danmark om landsholde­t og ikke delte folk op i to lejre.

Forhåbentl­ig bliver kampen mod Kroatien pendanten til Nigeria- kampen i 1998. Nemlig en forrygende kamp, der samlede Danmark om landsholde­t og ikke delte folk op i to lejre

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark