Ekstra Bladet

DBU og spillerne tjener kassen

-

ANAPA ( Ekstra Bladet): Der er en god grund til, at direktør Claus Bretton- Meyer iført shorts og DBU tshirt går rundt med et stort smil i den danske VM- lejr i de her dage.

Nulløsning­en mod Frankrig betød ikke kun en plads i 1/ 8- finalen. Det betød også en stor ekstra milliongev­inst til både DBU og spillerne. Helt præcist udløser pladsen blandt de sidste 16 nationer 24 millioner kroner fra FIFA.

DBU og landsholds­spillerne har aftalt at dele overskudde­t, når udgifterne til rejse og ophold er betalt.

Når udgifterne er betalt er der 10,2 millioner kroner tilbage til både spillerne og DBU. Det betyder, at pladsen i 1/ 8- finalen har udløst yderligere 445.000 kr. til hver af de 23 spillere i truppen. For de tre kampe i gruppespil­let var de sikret 739.000 kr. Nu er VM- heltene hver sikret 1.184.000 kr. for de fire kampe ved slutrunden.

Hvis Danmark besejrer Kroatien og går i kvartfinal­en får spillerne yderligere 721.000 kr. hver. Det vil samlet altså udløse 1.905.000 kr.

DBU fik i omegnen af 60 mio. kr. fra FIFA alene for VM- deltagelse­n. Af den store VM- bonus endte DBU kun med et overskud i underkante­n af ti mio. kr., fordi spillerne i den seneste landsholds­aftale fik muligheden for at spille besparelse­n ind, som DBU fik gennemtrum­fet. Hvis holdet kvalificer­ede sig til en slutrunde.

Flytter base

Hvis Danmark går i kvartfinal­en ved VM, flytter landsholde­t base fra Anapa ved Sortehavet til Sochi, hvor Danmark skal spille en eventuel kvartfinal­e ved slutrunden lørdag 7. juli.

Det har hele tiden været planlagt, at landsholds­lejren skal brydes op fra Anapa, hvis holdet kommer i en kvartfinal­e.

Landsholds­lejren flytter til Sochi, hvilket giver god mening, fordi der er seks dage mellem 1/ 8- finalen og en mulig kvartfinal­e, hvor Spanien eller Rusland bliver modstander­en.

 ??  ??
 ??  ?? DBU-direktør Claus Bretton-Meyer og anfører Simon kjær forgyldes efter 1/8-finalen er sikret.
DBU-direktør Claus Bretton-Meyer og anfører Simon kjær forgyldes efter 1/8-finalen er sikret.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark