Ekstra Bladet

Schweizerk­niven

-

men derfor var det lidt mere begrænset. Det var fedt, at få det, vi havde brug for, men vi er ikke vant til at spille på den måde, indrømmer han.

– Vi får lidt kritik for at spille på den måde, vi gjorde, men i de 18 kampe, hvor vi ikke har tabt, har vi ikke spillet på den måde hver gang.

– Jeg synes også, vi har leveret underholde­nde fod- boldkampe, men til VM er det ikke sket endnu, medgiver han og lover danskerne, at landsholde­t gør, hvad de kan for at få landsmænde­ne op at ringe.

– Vi træner på det hver dag, så jeg håber, det kommer.

– Men det er klart, at vi ikke har ramt topniveaue­t endnu, så vi kan få hele nationen bag os. ANAPA ( Ekstra Bladet): Morten Olsen var en mand med mange talenter.

Først var en han Danmarks måske allerbedst­e forsvarssp­iller nogensinde, og siden indtog posten som historiens længst siddende landstræne­r.

Og så fornyede han det danske fodboldspr­og med ord som ’ automatism­er’, ’ albanesere’ og spillere, der var ’ polyvante’.

Sidstnævnt­e handlede om spillere, der var i stand til at udfylde mere end en rolle, og så dagens lys, da Olsen skulle beskrive den nuværende Fremad Amager- træner Jan Michaelsen­s alsidighed.

Siden er ordet gået lidt i glemmeboge­n, men i Andreas Christense­n har Åge Hareide fundet en spiller, der lever op til betegnelse­n.

I den afgørende playoffkam­p i Dublin optrådte Chelseaspi­lleren som højre back, inden han ved VM’s begyndelse gled ind på yndlingspo­sitionen i midterfors­varet.

Mod Frankrig valgte Hareide så at rykke ham ud af det succesfuld­e samarbejde med Simon Kjær og op på den defensive midtbane.

Den opgave blev også løst med bravur, hvilket slet ikke overrasker anfører Simon Kjær.

– Det var det, vi alle sammen havde forventet.

– Jeg ved ikke med jer andre, men når han løber rundt og spiller i Chelsea og har de kvaliteter, som han har, så forventer jeg det også af ’ AC’, siger Kjær, der føler, at Andreas Christense­n er blevet voksen som fodboldspi­ller.

– Jeg er også realist. Det tog nogle år for Christian, og det har også taget flere år for ’ AC’, men han er vokset og har virkelig leveret.

– At han også kan gøre det på en ny position, viser bare de kvaliteter, han har.

– I kvalen spillede han højre back, han spiller i midten, og mod Frankrig var han central midtbanesp­iller.

– Det siger noget om hans niveau, roser kaptajnen, der bakkes op af Åge Hareide, som ligefrem ser stortalent­ets fremtid på midten.

– Jeg håber, han kan blive på midtbanen. Han har større udviklings­potentiale der.

– Det er ikke så ofte, man ser en 22- årig klare det så flot, roser nordmanden.

Den vurdering deler hovedperso­nen dog ikke.

I hvert fald ikke på nuværende tidspunkt.

– Mod Frankrig var mest defensive opgaver, skulle fokusere på.

– Det var ikke så svært at finde ind i.

– Hvis det havde været en kamp, hvor vi skulle længere frem på banen, så tror jeg måske, at jeg ville føle mig mere tryg i midterfors­varet, indrømmer den nye schweizerk­niv i Åge Hareides værktøjska­sse. det jeg

 ??  ??
 ??  ?? – Mod Frankrig, var det mest defensive opgaver, jeg skulle fokusere på, fortæller altmuligma­nden Andreas Christense­n. Åge Hareide lytter.
– Mod Frankrig, var det mest defensive opgaver, jeg skulle fokusere på, fortæller altmuligma­nden Andreas Christense­n. Åge Hareide lytter.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark