Ekstra Bladet

Det vilde angreb mod FIFA og Qatar

-

inde i VM i Rusland brød helvede løs på TwitEN UGE ter. Og fra en helt uventet kant. Men uoverlagt var det ikke.

Den saudiarabi­ske sportsmini­ster Turki Al- Sheikh lod galden flyde, og hans tweet- angreb ramte Qatar, Sepp Blatter, Michel Platini og UEFA’s præsident, Aleksander Ceferin. Til gengæld blev FIFA’s præsident, Gianni Infantino, rost til skyerne.

handlede det så om? Svaret er enkelt. SaudiOG HVAD

Arabien vil på en eller anden måde have fingre i Qatars VM i 2022. Og Sepp Blatter og Michel Platini var i december 2010 med til at give Qatar VM. Set med saudiske øjne er de nogle skurke.

UEFA’s præsident, Aleksander Ceferin, er faldet i unåde af flere årsager. UEFA er stærkt kritiske over det, som ligner saudiske tv- piraters tyveri af rettighede­r til Champions League- kampe og senest af VM i Rusland.

Saudi-Arabien vil på en eller anden måde have fingre i Qatars VM i 2022. Og Sepp Blatter og Michel Platini var i december 2010 med til at give Qatar VM. Set med saudiske øjne er de nogle skurke

har UEFA DESUDEN indtil videre været med til at bremse planerne om at udvide VM i Qatar fra 32 til 48 hold. En udvidelse, som Qatar ikke kan magte alene.

UEFA har ligeledes blokeret for planerne om et nyt VM for klubhold med 24 hold og en ny nationstur­nering. To turneringe­r, som Saudi- Arabien menes at stå bag, og som har fået varm støtte fra FIFA’s præsident, Gianni Infantino.

planer, en udvidelse af Qatars VM, et nyt klubDE TRE

VM og en ny nationstur­nering blev alle sendt til hjørne i dagene op til åbningskam­pen ved VM i Rusland. Men spillet fortsætter i kulissen.

Ekstra Bladet erfarer, at de mange interessen­ter med Infantino i spidsen har aftalt et møde i Rusland i dagene omkring kvartfinal­erne. Her vil der igen blive sat skub i processen.

ambition er at blive en mægtig spilSAUDI-ARABIENS ler i internatio­nal fodbold. Landet kan ikke leve med, at fjenderne fra Qatar alene skal afholde VM i 2022. De vil have spredt det ud til hele regionen. Og sådan kommer det muligvis også til at gå.

Et VM med 48 hold afviklet i landene omkring den arabiske golf.

De to nye turneringe­r bliver sandsynlig­vis også en realitet. UEFA kan ikke alene blokere for planerne, og i både Asien, Afrika og i Nord- og Sydamerika er der ønske om nye turneringe­r, som vil indbringe flere penge.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? FIFA’s præsident, Gianni Infantino, får stor ros fra Saudi-Arabien.
FOTO: ALL OVER PRESS FIFA’s præsident, Gianni Infantino, får stor ros fra Saudi-Arabien.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark