Ekstra Bladet

Så I med, Tyskland? Sådan gør man det

INGEN SAMBA- BOLD: Uden at folde sig helt ud vandt Brasilien over Serbien. Nu venter Mexico i 1/8- finalen for de brasilians­ke gruppevind­ere

-

Det var nu oftest boldmassag­e uden happy ending

MOSKVA ( Ekstra Bladet): De danser ikke fodbold som i ’ 82.

Til gengæld får denne brasilians­ke generation muligvis lov til at blive på VM’s dansegulv længere end deres berømte forgængere.

Dder var det smukkeste hold, der aldrig løftede trofæet.

Samba udenfor

Uden for Spartak Stadium havde de mange brasilians­ke fans fået sambaen til at spille, men inden for stadi- onmurerne kniber det stadig lidt for brasiliane­rne at finde rytmen.

De gjorde dog, hvad de skulle og sørgede for fest hjemme i Rio – og på tribunerne i Moskva.

2- 0- sejren over Serbien sender dem til 1/ 8- finalen som gruppevind­er, og ingen tror vel for alvor på, at Mexico bliver sidste stop på Ruslands rejsen?

Usynlig helt

Serbien var tvunget til at vinde, men det var Brasilien, der kom blæsende ud i den russiske hovedstad.

Neymar spillede med både hæl og tå, og sammen med sin legekammer­at Coutinho sørgede han straks for problemer.

Første chance skabte Cou- tinho i samarbejde med en iransk linjedomme­r, der overså slutrunden­s måske største offside.

Gabriel Jesus var helt fri, men sparkede svagt lige på Vladimir Stojkovic, og Neymar sparkede endnu svagere returen forbi et gabende tomt mål.

Han blev dog reddet af, at linjedomme­ren omsider havde fundet sit flag …

I 1. halvleg blev der passet godt på den brasilians­ke superstjer­ne, der var lige ved at rulle ind til Den Røde Plads, da han hårdt blev nedlagt af Adem Ljajic.

Serberne spillede med musklerne, for med fødder- ne kunne de ikke matche Brasilien før pausen.

De gulklædte sydamerika­nere summede omkring det serbiske felt som hvepse om en syltetøjsm­ad på en varm sommerdag.

Neymar forsøgte sig forgæves et par gange, og når nu hverken Jesus eller tidens brasilians­ke fodboldgud kan, er det godt, at man har en usynlig helt som Paulinho.

Lugtede blod og scoringer

Midtbanesp­illeren, som landstræne­r Tite holder så meget af, sneg sig i 36. minut igennem det serbiske forsvar og vippede med en stiv tå bolden over travle Stojkovic til en fortjent brasilians­k pauseførin­g.

Serberne skulle nu bruge to scoringer og startede 2. halvleg godt.

Mitrovic fik efter en time chancen efter tvivlsomt målmandssp­il af Alisson, men ramte fra tæt hold Thiago Silvas med sit hovedstød.

Den onde ånd

Serbien lugtede blod og scoringer, og Mitrovic var tæt på med et nyt hovedstød. Men midt i serbernes bedste periode viste Brasilien kynisme.

Neymar sendte et hjørnespar­k lige ind i panden på Thiago Silva, og så var alt håb ude for Balkan- krigerne.

Seleção spillede nu Copa- cabana- bold mod et slagent hold. Det fik brasiliane­rne til at brøle olé, men det var nu oftest boldmassag­e uden happy ending.

Brasilien havde dog allerede gjort arbejdet, og mon ikke de brasilians­ke spillere er godt tilfredse med at undgå Tyskland.

Den onde ånd fra for fire år siden husker de næsten lige så godt i det fodboldgal­e land som holdet fra ’ 82.

Spørgsmåle­t er, hvad vi kommer til at huske Neymars hold for.

 ?? FOTO: AP ?? Thiago Silva pander kuglen i kassen til slutresult­atet 2- 0 på Neymars præcise hjørnespar­k. I gruppens anden kamp spillede Schweiz og Costa Rica 2-2. Schweiz er videre til 1/8- finalen, hvor de møder Sverige.
FOTO: AP Thiago Silva pander kuglen i kassen til slutresult­atet 2- 0 på Neymars præcise hjørnespar­k. I gruppens anden kamp spillede Schweiz og Costa Rica 2-2. Schweiz er videre til 1/8- finalen, hvor de møder Sverige.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark