Ekstra Bladet

TØFFE: VI SPILLER DRILLOBOLD AF VÆRSTE SKUFFE

PLÆNEKLIPP­EREN tog fejl, og Danmark kom videre fra den indledende VMgruppe, men vismanden fra Aarhus er bestemt ikke imponeret af det danske spil

- JAN KJELDTOFT toft@ eb.dk

’ Danmark kommer ikke videre fra gruppespil­let!’

Stig Tøftings evner som spåmand trænger muligvis til et mindre service- check, for Plæneklipp­erens forudsigel­se inden VM holdt som bekendt ikke stik.

Danmark ER klar til ottendedel­s- finalerne og en med garanti hård dyst mod Balkan- artisterne fra Kroatien.

Det hører naturligvi­s med til historien, at Stig Tøfting for 14 dage siden tilføjede, at han håbede, den negative VM- udsigt fra Aarhus ikke ville holde stik – og at holdet ville overraske ham positivt.

I dag kan han sige ’ ja’ til det første – og ’ nej’ til det sidste.

– Jeg er selvfølgel­ig glad for, at Danmark er videre – på den anden side er jeg det ikke rigtigt alligevel, for måden, vi er gået videre på, altså … Hvis man smider de rød- hvide briller, er det snarere synd for Peru og fodbolden, at de ikke gik videre. Peru var det bedste hold i samtlige tre kampe, siger Stig Tøfting, der på søndag vil komme med sin prognose for opgøret mod Kroatien.

– Men … hold da kæft! Jeg tænker bare: Hvad har vi at komme med i en ottendedel­sfinale mod Kroatien? Nu har vi set et hav af kampe fra VM i Rusland, og jeg må konstatere, at opgøret mod Frankrig helt uden for konkurrenc­e var slutrunden­s hidtil kedeligste kamp, og Danmark ville jo ikke noget som helst offensivt, siger Stig Tøfting. Han fortsætter:

– Vi spiller en primitiv form for fodbold, hvor vi bare høvler bolde op ad banen. Hvor kunne jeg dog en gang imellem godt tænke mig at se et angreb, hvor spillet hang sammen i minimum nogle sekvenser, hvor der var flow i bare ti minutter, eller vi havde 20 aflevering­er, hvor det bare kørte. Det savner jeg stadig, siger Stig Tøfting.

Sejrssange­n

Der var euforisk jubel på banen, lægterne og i omklædning­srummet, hvor Christian Eriksen efterfølge­nde kunne fortælle, at spillerne såmænd var på nippet til at synge sejrssange­n efter en gevaldig nullert, der i hvert fald ikke fik den ikke- rødklædte del af stadion til at juble.

Tværtimod blev danskere og franskmænd sendt af banen til akkompagne­ment af en halv- heftig pibekoncer­t.

– Selvfølgel­ig må man spille med de midler, man har, og Danmark har i den grad forsvaret sig til succes.

– Kasper Schmeichel har som vel nærmest den eneste VM- keeper ikke vist usikkerhed på noget tidspunkt, og aksen med Simon Kjær, Andreas Christense­n og nu senest ’ Zanka’ har været bundsolid og fejlfri.

– Vi kan tage Henrik Dalsgaard med i ligningen og notere, at Thomas Delaney for alvor stemplede ind i kamp tre.

– Men hvor er dem, der har de frie tøjler offensivt? Hvor er de henne, spørger Plæneklipp­eren.

– I går sloges ’ Corner’ ad helvede til i luftduelle­r ude ved sidelinjen, men bliver vi farlige af det?

– Og når Peru fører 2- 0 mod Australien, er det så ikke mærkeligt, at man ikke har lyst til at prøve at vinde en kamp og gå efter førsteplad­sen i gruppen? Hvis Morten Olsen havde praktisere­t den form for fodbold, så skulle du bare have hørt folk, konstatere­r han.

– Nu har vi i mange år brokket os over norsk fodbold, når det var værst – nu spiller vi selv Drillo- bold af værste skuffe. Jeg har ikke set det værre på et dansk landshold i den tid, jeg kan huske, og jeg er altså temmelig langt fra at være begej- stret, siger Stig Tøfting.

Danmark er nu ubesejrede i 18 kampe i streg, og Danmark er ifølge Stig Tøfting tæt på at have VM’s bedste forsvar.

Ingen i ekstase

– Men der er ingen, der går i ekstase over det her. Vi har fået slutproduk­tet, fint, men jeg kan godt forstå, at folk ikke bare ukritisk løfter armene i vejret som jubel- idioter og siger, at det her er fantastisk og fremragend­e. For det er det ikke, siger Stig Tøfting, der har deltaget i tre storskærms- arrangemen­ter med 150- 200 mennesker ved Danmarks kampe.

– Folk var begejstred­e efter sejren over Peru, men efter de to andre kampe … teltet var tømt på to minutter, lyder meldingen fra Aarhus.

Vi spiller en primitiv form for fodbold, hvor vi bare høvler bolde op ad banen

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Danmark klarede sig videre til knockout- kampene ved VM, men ellers har hverken Åge Hareide eller Christian Eriksen leveret oplagte grunde til grænseløs og fanatisk jubel, mener Stig Tøfting.
FOTO: LARS POULSEN Danmark klarede sig videre til knockout- kampene ved VM, men ellers har hverken Åge Hareide eller Christian Eriksen leveret oplagte grunde til grænseløs og fanatisk jubel, mener Stig Tøfting.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark