Ekstra Bladet

Kvindebedå­rerens kulørte liv

-

Klaus Pagh har levet et mere kulørt liv end de fleste, og som han fortaeller journalist Bodil Cath i sin bog, ’Et liv blandt komikere og skønne kvinder’, begyndte det allerede i 20-års alderen, da han var kommet i laere som vinduesdek­oratør i Magasin.

’Jeg blev taget med en dame, en servitrice, i et af prøverumme­ne. Vi var godt i gang, da en af de ledende dekoratøre­r fik faerten af, hvad der foregik. Han stod på en stol i et prøverum ved siden af og kiggede ned, og så røg jeg ud af Magasin’, fortaeller han i bogen i afsnittet ’Mit fraekke liv’.

Siden blev det til mange flere affaerer – og også fire aegteskabe­r.

Første hustru var Sonja Oppenhagen, som han var gift med i otte år, og de fik datteren Anne Oppenhagen Pagh sammen. Susan Winther var han sammen med i 12 år. De fik ingen børn. Med komtesse Ida von Hahn fik han sønnen Peter Frederik, og eks-kaeresten Karema Hviid fødte ham sønnen Isak. der gav ham tilnavnet ’Danmarks James Dean’.

Kvinderne var vilde med ham.

Der lå en nøgen pige i min seng, da jeg kom ind på mit hotelvaere­lse

’Efter ’Ung leg’ steg min film-popularite­t til en sådan højde, at jeg oplevede, at der lå en nøgen pige i min seng, da jeg efter at have deltaget i et arrangemen­t kom ind på mit hotelvaere­lse’, skriver han i bogen.

’At få et image som en kvindebedå­rer virker dragende på nogle kvinder, men det kan jeg slet ikke leve op til, indrømmer Pagh.

Han har da også måtte acceptere, at alle hans noget yngre koner – på naer Nancy – har forladt ham. Det var ikke omvendt.

Succes på morskab

Hvor det har kikset med aegteskabe­rne, har Pagh til gengaeld haft enorm succes profession­elt. Han ejede morskabs-teatrene ABC og Aveny, der med traekplast­re som Dirch Passer, Jørgen Ryg og Ulf Pilgaard trak fulde huse hver aften og grundlagde dermed Klaus Pagh ikke uanseelige formue.

I 80’erne flyttede han til London og drev forskellig­e morskabs-teatre derovre. Efter ti år vendte han hjem igen – og har de sidste mange år levet som pensionist.

 ??  ?? Den unge Klaus Pagh fik tilnavnet Danmarks James Dean. Det gjorde ham til en omsvaermet herre.
Den unge Klaus Pagh fik tilnavnet Danmarks James Dean. Det gjorde ham til en omsvaermet herre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark