Ekstra Bladet

Sådan skal LTF forbydes

-

Efterforsk­ningen, der nu har ført til en omfattende tiltale mod 14 maend med relationer til LTF, er blevet fulgt nøje af den specialgru­ppe hos politiet, der siden august sidste år har samlet beviser mod Loyal to Familia i forsøget på at få gruppen opløst og forbudt ved dom.

28. juni tiltrådte justitsmin­ister Søren Pape Poulsen, at der rejses en sag ved domstolene med krav om, at LTF opløses efter grundloven­s paragraf 78.

Bestemmels­en kan bruges mod ’foreninger’, der virker ved eller søger at nå deres mål ved vold, anstiftels­e af vold eller lignende strafbar påvirkning. Banden bestod i sommeren 2017 af 225 medlemmer.

Rigsadvoka­t: Staerke beviser

Rigsadvoka­t Jan Reckendorf­f sagde efter den historiske beslutning:

’Efter en meget grundig efterforsk­ning mener jeg, at vi kan føre bevis for, at bandegrupp­eringen LTF skal opløses efter grundloven­s paragraf 78. Det er første gang nogensinde, at vi fører en sådan sag, men det er også første gang, at vi har haft et så omfattende og staerkt bevismater­iale til rådighed’, sagde rigsadvoka­ten.

For at LTF kan opløses ved dom, skal anklagemyn­digheden føre bevis for, at LTF er en forening i grundloven­s forstand, og at foreningen har et ulovligt formål. For eksempel fordi den bruger vold.

’At der er medlemmer af LTF, som begår voldskrimi­nalitet, er nok klart for de fleste, men jeg mener også, at vi kan bevise, at de gør det som forening. Også selvom LTF ikke er en forening i klassisk forstand med årlige generalfor­samlinger og vedtaegter’, sagde Jan Reckendorf­f.

LTF har selv leveret nogle af beviserne til politiet ved gang på gang i forbindels­e med afpresning­er og trusler at bruge gruppens navn.

25. maj blev fire medlemmer af LTF idømt hver tre års faengsel for afpresning på seks massagekli­nikker i København og på Frederiksb­erg.

Bandemedle­mmerne afleverede sedler til ansatte på klinikkern­e, hvor der stod ’LTF Loyal to Familia’ og et telefonnum­mer, som chefen skulle ringe på inden 24 timer for at aftale ’beskyttels­espenge’. Når der ikke blev reageret, fik klinikker kastet brosten gennem ruderne eller sat hoveddøren i brand.

Anklagemyn­digheden vil forsøge at bevise, at LTF er en forening, fordi banden består af en kreds af personer, som arbejder efter visse regler, der bestemmer medlemmern­es forhold til hinanden og omverdenen.

En raekke domme – hvor LTF-folk er dømt efter bandeparag­raffen 81 a – beviser også, mener rigsadvoka­ten, at kriminalit­eten har haft tilknytnin­g til LTF.

 ?? PRIVATFOTO ?? Anklagemyn­digheden vil for tredje gang forsøge at få LTF-chefen Shuaib ’Shebi’ Khan udvist. Byretten og landsrette­n sagde nej, men nu skal Højesteret tage stilling.
PRIVATFOTO Anklagemyn­digheden vil for tredje gang forsøge at få LTF-chefen Shuaib ’Shebi’ Khan udvist. Byretten og landsrette­n sagde nej, men nu skal Højesteret tage stilling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark