Ekstra Bladet

Fandt enormt våbenlager

-

17. oktober sidste år fandt politiet et større våbenlager af skydevåben og ammunition skjult i buske i et grønt område på Nylandsvej i Køge. Det skulle, ifølge tiltalen, anvendes under en verserende vaebnet konflikt mellem LTF og ’andre gruppering­er’.

Alene våbenlager­et kan efter retspraksi­s koste tre af de tiltalte otte års faengsel eller mere, fordi anklagemyn­digheden har rejst tiltale også efter ’bande-paragraffe­n 81 a’, hvor straffen skal fordobles.

Våbenlager­et indeholdt en tjekkisk udgave af den fuldautoma­tiske angrebsrif­fel AK 47, en amerikansk revolver, en engelsk maskinpist­ol og en belgisk pistol. Der var også magasiner og skarpe patroner til flere af våbnene, og i et kaelderrum på Nylandsvej fandt politiet 68 skarpe patroner, de 66 til den engelske maskinpist­ol.

To dage senere forsøgte to tiltalte at hente en skarpladt Mauser-pistol med otte skud i et andet grønt område på Nylandsvej, men våbnet var blevet fjernet af politiet.

Otte skal udvises

Ifølge anklageskr­iftet havde endnu en tiltalt et oversavet jagtgevaer liggende klar i et kaelderrum i Ringsted.

Flere af de tiltalte har ifølge anklageskr­iftet handlet med kokain og hash. For eksempel blev 440 gram kokain kørt i en taxa fra København til Køge og delt op i portioner på 250, 100 og 90 gram og overdraget.

Anklagemyn­digheden vil påstå otte af de 14 tiltalte udvist af Danmark, og seks af de tiltalte skal idømmes opholdsfor­bud efter straffelov­ens paragraf 79 a.

Det betyder, at de kan få forbud mod at faerdes eller opholde sig i de områder, hvor de har begået forbrydels­er, eller hvor den gruppering, som de er tilknyttet, hører til.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark