Ekstra Bladet

Min hund går i panik over Hjem-Is – Politiet gør ingenting, klager Jens Fahrendorf fra Ikast

- TORBEN RASK FOTO: ANITA GRAVERSEN trl@eb.dk

Branchen for salg af is gnider sig sandsynlig­vis i haenderne over den rekordvarm­e og solrige sommer, som må formodes at skabe markant mersalg på alle niveauer. Således også fra de mange Hjem-Isbiler, som i disse uger og måneder opsøger danskerne på deres bopael med kolde laekkerbis­kener.

Mens børnene jubler i sommervarm­en over lyden af en bil fyldt med is i alle afskygning­er, er stemningen anderledes trykket hos Jens Fahrendorf i Ikast.

Den pensionere­de civiløkono­m har klaget til både Faerdselss­tyrelsen og Midt- og Vestjyllan­ds Politi, fordi hans og hustruen Grethes irske setter, Tilde på ni år, går i panik og i angst løber vaek eller gemmer sig bag en sofa, hver gang klokken fra HjemIs biler bimler i et naerliggen­de lyskryds eller på vejen ved aegteparre­ts parcelhus.

– Chauffører­ne hos HjemIs bryder loven igen og igen, og det vil vi ikke blive ved med at finde os i, siger Jens Fahrendorf til Ekstra Bladet.

Den 66-årige hundeejer bygger sin kritik på, at det ifølge Faerdselss­tyrelsen er en overtraede­lse af faerdselsl­ovens paragraf 32 om signaler og tegn at ringe med klokken, mens Hjem-Is-bilen kører og er i bevaegelse. Klokken må kun benyttes, når Hjem-Is-bilen holder stille på et sted, hvorfra det i forvejen er annonceret, at der vil vaere salg fra bilen.

– Jeg mener ikke, at det er i orden at opbygge og drive en virksomhed, hvor en vaesentlig del af forretning­sgrundlage­t er at bryde loven, siger Jens Fahrendorf. Han henviser til, at mange biler fra Hjem-Is konsekvent overtraede­r faerdselsl­ovens paragraf 32 ved at ringe med klokken, også når bilerne kører til og fra salgsstede­rne.

Sagen bliver ikke bedre af, at Jens Fahrendorf bor taet på lyskryds, som passeres dagligt af mange isbiler på vej til og fra deres salgsruter. Ifølge Jens Fahrendorf ringer de fleste af bilerne med klokken, både når de bremser og saetter i gang i lyskrydset.

Politiet: Spritkørse­l vigtigere

Ud over Faerdselss­tyrelsen har Jens Fahrendorf vaeret i kontakt med Midt- og Vestjyllan­ds Politi. Herfra bekraefter politikomm­issaer og sektionsle­der for operativ faerdsel Jesper Brøndum Faerdselss­tyrelsens konklusion om, at Hjem-Is-bilerne overtraede­r loven, og at det er politiets opgave at kontroller­e virksomhed­ens biler på vejene.

Jesper Brøndum påpeger i et skriftligt svar til Jens Fahrendorf, som Ekstra Bladet har en kopi af, at ’politiet har mange opgaver i det daglige og skriver de ulovlighed­er, vi støder på ude i trafikken. Vi er også opmaerksom­me på denne type sager (med klokkerne på Hjem-Is-bilerne) og behandler dem på samme måde som eksempelvi­s unødig brug af horn, røg og støj til ulempe og andre lignende bødesager’.

’Faerdselsp­olitiet kører ikke målrettet på disse sager, vi har i øjeblikket fokus på spiritus og uopmaerkso­mhed i trafikken’, skriver politikomm­issaeren videre.

Klare ulovlighed­er

Jens Fahrendorf har flere gange videofilme­t, hvad han kalder ’klare ulovlighed­er’ med Hjem-Is-bilerne. Det er hans klare opfattelse, at politiet ikke gider gøre noget ved lovovertra­edelserne ved at udskrive en bøde på 1000 kroner.

– Er det i virkelighe­den ikke dig, der går i for små sko?

– Jeg forstår godt, hvis nogen umiddelbar­t taenker det om mig, men hvis de var i samme situation som os, tror jeg, de ville forstå vores frustratio­ner, siger Jens Fahrendorf.

Chauffører­ne hos Hjem-Is bryder loven igen og igen

 ?? FOTO: KASPER NYMANN ?? Bilerne fra Hjem-Is vaekker normalt begejstrin­g, men ikke alle steder.
FOTO: KASPER NYMANN Bilerne fra Hjem-Is vaekker normalt begejstrin­g, men ikke alle steder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark