Ekstra Bladet

Skyderi var en ’bytter’

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Skyderiet tirsdag aften på Akademivej i Lyngby nord for København var formentlig en ’bytter’ for et skyderi i samme område 11. juli. Ingen er blevet ramt under de to episoder, hvor motivet er ukendt.

Nordsjaell­ands Politi formoder dog, at der er tale om en lokal konflikt mellem to kriminelle gruppering­er.

– Vi formoder ikke, at det vil udvikle sig til en laengereva­rende konflikt. Vi vil vaere synligt til stede i området, og vi har en massiv efterforsk­ning i gang for at pågribe gerningsma­endene, siger politiinsp­ektør Lau Thygesen, Nordsjaell­ands Politi.

Politiet har gode spor at gå efter – blandt andet den mørke Audi Stationcar, som gerningsma­endene kørte i tirsdag aften.

Den blev senere fundet efterladt naer Paul Bergsøe Kollegiet i Naerum, hvor to personer fra bilen forsvandt i området.

Bilen var forsynet stjålne nummerplad­er.

Kørte i mørk Audi

med Kl. 20.54 fik politiet en anmeldelse om, at en mørk Audi Stationcar kørte ad Akademivej, og en person sad med en pistol ud af vinduet. Bilen standsede i krydset Akademivej og Kollegieba­kken, og en person stillede sig bag bilen og affyrede en serie skud.

– Vi har ikke fundet nogen anslagsmae­rker og kan ikke sige, om der er skudt mod personer, siger Lau Thygesen, som ikke ønsker at oplyse, hvor mange skud der blev affyret.

Men politiet fandt flere tomme patronhyls­tre på stedet.

Kort efter skyderiet fik politiet besked på, at den mørke Audi var blevet parkeret ved Paul Bergsøe Kollegiet. Audien er nu sendt til kriminalte­kniske undersøgel­ser.

Nordsjaell­ands Politi beder vidner om at ringe 114.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Politi på stedet efter skyderiet.
FOTO: KENNETH MEYER Politi på stedet efter skyderiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark