Ekstra Bladet

FEM MUSIKALSKE BAD GIRLS Afklaedt foto

- FOTO: AP

Hun vandt jaevnligt førsteplad­sen i de mange lokale talent-shows, som er så populaere på de kanter, og da hun var otte år proppede hendes mor hende ind i bilen og kørte til Atlanta, Georgia, hvor der var audition til det netop genoplived­e tvshow ’The Mickey Mouse Club’.

For ung

Producente­rne fandt hende dog en tand for ung, men en af dem kunne godt se talentet og anbefalede hende at søge ind på The Profession­al Performing Arts School i New York, hvilket straks fik moderen til at leje en lejlighed i storbyen.

Allerede mens hun gik på skolen, fik hun små-jobs i diverse musicals (hendes debut var sjovt nok som en vis Tina Denmark i ’Ruthless!’), tvshows og reklamer, og da hun fyldte 11 år, prøvede hun endnu en gang lykken i ’The Mickey Mouse Club’. Nu var der gevinst, og hun kom i bås med andre stjernersp­irer som Christina Aguilera, Justin Timberlake og Ryan Gosling.

Da showet blev lagt ned i 1996, flyttede familien til Mississipp­i, men Britney havde svaert ved at slå sig til tåls med livet som ’almindelig’ skolepige. I 1997 indspilled­e hun et demobånd, og efter et par afslag – med den begrundels­e, at solister var yt, og de unge ville have bands som the Backstreet Boys og Spice Girls – var der gevinst hos Jive Records.

I sommeren 1997 bliver hun fløjet til Stockholm og parret med blandt andre produceren Max Martin, der viste sig at have en sang i overskud, da TLC havde takket paent nej til den. Sangen var ’... Baby One More Time’, og resten er, som man siger, historie.

Debutalbum­met udsendt i januar 1999 endte med at saelge svimlende 25 millioner eksemplare­r og gjorde den 17-årige ophavskvin­de til ikke bare internatio­nal popstjerne, men et verdensoms­paendende faenomen.

Balladen begyndte allerede så småt, da hun i april 1999 for første gang optrådte let påklaedt på forsi-

 ??  ?? Hej, vi ses om lidt36-årige Britney Spears har formået at kaempe sig tilbage og laegge tidligere skandaler bag sig. 8. august er hun klar til at ’forskønne’ Smukfest.
Hej, vi ses om lidt36-årige Britney Spears har formået at kaempe sig tilbage og laegge tidligere skandaler bag sig. 8. august er hun klar til at ’forskønne’ Smukfest.
 ?? FOTO: AP ?? Britney optrådte ved MTV Video Music Awards i Las Vegas i 2007.
FOTO: AP Britney optrådte ved MTV Video Music Awards i Las Vegas i 2007.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark