Ekstra Bladet

Endelig hjem til familien

- JACOB HØNGAARD JENSEN jaje@eb.dk

De 12 thailandsk­e fodbolddre­nge og deres traener, som sad fanget i en grotte i 17 dage, er blevet udskrevet fra hospitalet.

På et pressemøde foran journalist­er og reportere fra hele verden fortalte de om forløbet inde i grotten.

– Jeg var bange for, at jeg aldrig ville komme hjem, og at jeg ville blive skaeldt ud af min mor, sagde en af drengene.

Holdkammer­aterne, der er mellem 11 og 16 år, og deres 25-årige traener har haft verdens øjne rettet mod sig den seneste måned. 23. juni gik de ind i en stor grotte det nordlige Thailand.

– Vi forsøgte at grave os ud, da vi taenkte, at vi ikke kunne vente, til myndighede­rne nåede frem til os, fortalte traeneren.

Drengene sad i ens, hvide T-shirts med print på to raekker under pressemøde­t. De skiftedes til at svare på spørgsmål undervejs.

Nogle gange grinede de, mens deres ansigter også var alvorlige undervejs. Efter pressemøde­t fik de endelig lov til at vende hjem til deres familier.

Det var den stigende vandstand, der tvang dem laengere og laengere ind i grotten. i Først ni dage senere blev de fundet af dykkere.

Siden redningen har de alle vaeret indlagt til observatio­n, og efter at drengene kom ud af grotten, har de vaeret staerke, siger den laege, der har behandlet dem.

Ifølge direktøren på det hospital, som de har vaeret indlagt på, har drengene taget tre kilo på i gennemsnit, siden de blev reddet.

En af de 12 drenge, der var fanget i grotten, brugte følgende ord efter redningsak­tionen:

– Det er et mirakel, siger Adul Samon på 14 år ifølge AFP.

 ?? FOTO: AP ?? Efter befrielsen fra grotten har de thailandsk­e drenge vaeret indlagt til observatio­n på et hospital. En laege herfra fortalte i går, at de i gennemsnit har taget tre kg på under indlaeggel­sen.
FOTO: AP Efter befrielsen fra grotten har de thailandsk­e drenge vaeret indlagt til observatio­n på et hospital. En laege herfra fortalte i går, at de i gennemsnit har taget tre kg på under indlaeggel­sen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark