Ekstra Bladet

Hjaelp nu staklen

-

Som tidligere EU-journalist må jeg rose Ekstra Bladet for at fortaelle historien om EU-kommission­sformand Jean-Claude Juncker, der var stangdrukk­en på et topmøde 11. juli.

På sociale medier kan man se en video fra topmødet, hvor den vaklende Juncker naermest marcherer på stedet, samtidig med at han er opstemt nok til at uddele smil, kindkys og knus til regeringsc­hefer, som iler til for at hjaelpe.

Juncker har tidligere leveret lignende episoder, men hans talsmand finder påstanden om fuldskab ’smagløs’ og ’fornaermen­de’ og bedyrer, at formanden led af iskias-smerter og balancepro­blemer.

Det ligner en bortforkla­ring, fordi kombinatio­nen af alvorlige iskias-smerter og kaerlige krammere er usandsynli­g.

Altså er det muligt, at Juncker har ondt i ryggen, men forleden var han tydeligt fuld. Igen.

Jeg var Bruxelles-korrespond­ent for Ritzau i perioden 2004-2009 og har saerligt ved en lejlighed på naer afstand oplevet Juncker så fuld, at han ikke formåede at holde det pressemøde, hvor han ellers var hovedperso­n. Dengang var hans alkoholpro­blem naeppe så stort som nu.

Dengang var han ikke EU-kommission­sformand. Dengang havde hans handlinger naeppe store konsekvens­er.

Det forholder sig modsat i dag, og det triste er, at medier som Danmarks Radio, Altinget, JP/Politiken, Berlingske, Ritzau og Informatio­n i lige netop denne sag er så underdanig­e over for EU-Kommission­ens påbud. De naevnte medier har enten ignoreret den seneste episode eller, i tilfaelden­e JP og Berlingske, omtalt sagen i samme vendinger som EUKommissi­onen. Taettere kommer danske medier, som burde vaere objektive og iagttagend­e, naeppe på at vaere EU’s lydige talerør.

Juncker er med til at beslutte forholdene for dansk eksport til Storbritan­nien efter brexit.

Og så er han i øvrigt en stakkel, som burde få hjaelp. Erik Høgh-Sørensen Regionsråd­smedlem i Nordjyllan­d Folketings­kandidat (DF) Sindal

 ?? FOTO: AP ?? Erik Høgh-Sørensen roser Ekstra Bladet for omtalen af en tydeligt påvirket EU-kommission­sformand, der her får en tiltraengt hjaelpende hånd.
FOTO: AP Erik Høgh-Sørensen roser Ekstra Bladet for omtalen af en tydeligt påvirket EU-kommission­sformand, der her får en tiltraengt hjaelpende hånd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark