Ekstra Bladet

GRAENSEKON­TROL

-

DEN TYSKE KANSLER Merkel sagde som bekendt: ’Wir schaffen das.’

Indtil hun indså, at det var en del tyskere ikke enige i. Heriblandt hendes egen indenrigsm­inister. Horst Seehofer syntes således ikke, Tyskland kunne klare flere flygtninge og migranter. Kansleren måtte finde et kompromis. Nu er vi så

i Merkels retraete. nået til naeste kapitel

ONSDAG spankulere­de delstaten Bayerns ministerpr­aesident, Markus Söder, rundt på den tysk-østrigske graense med stort presseopbu­d, da kontrol blev indført for første gang i 20 år. Söder går efter absolut flertal i delstaten ved valget i efteråret.

Nej, Tyskland og EU ’klarer det’ ikke, har det vist sig. POLEN, UNGARN, Tjekkiet og Slovakiet sagde tidligt fra. De naegtede at vaere med i Merkels ’Vi klarer den’-tilgang.

Protestpar­tier har siden taget dagsordene­n. Eksempelvi­s er regeringsp­artiet Lega, ifølge målinger, blevet Italiens største parti på at lukke landets havne for ngo-skibe, der bringer flygtninge og mi

Sverigedem­okraterna står til at granter i land. Og blive Sveriges største parti på at ville lukke fuldstaend­igt af for migranter.

DA ITALIEN mandag lod endnu et migrant- og flygtninge­skib lande 450 mennesker og bad resten af

Migrant- og flygtninge­krisen er ubetinget EU’s største politiske problem

EU-landene om at aftage dem, viste det sig at vaere vanskeligt. Den ligesom i Italien nye,

regering i Østrig naegtede eksemigran­tafvisende pelvis at tage en eneste. Danmark har heller ingen taget. Og 180 befinder sig stadig i Italien.

Migrant- og flygtninge­krisen er ubetinget EU’s største politiske problem. Og når delstatens Bayerns ministerpr­aesident går glad og demonstrat­ivt rundt på graensen mellem Østrig og Bayern med

haelene, er perspektiv­et ret klart. diverse medier i

VAR BAYERN et selvstaend­igt land, ville det hverken vaere enig med kansleren i Berlin eller med EU i hovedspørg­smålet. Og det eksemplifi­cerer, hvor alvorlige enkelte stater og delstaters anti-migrantog anti-globale-holdninger er for EU.

Visse steder dannes der for tiden solidt grundlag

den store Union. Det for løsrivelse­sbevaegels­er fra er oven på brexit den store historie om EU i disse år. Og den er hverken spekulatio­n eller teori.

EN HEL DEL ferierende danskere sidder lige nu i bilkøer ved diverse graenser i EU. Det kan de takke EU, en dysfunktio­nel Schengen-aftale og politikere som Angela Merkel, der alt for laenge var tonedøve, for.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Onsdag spankulere­de delstaten Bayerns ministerpr­aesident, Markus Söder, rundt på den tysk-østrigske graense med stort presseopbu­d, da graensekon­trollen blev genindført.
FOTO: RITZAU SCANPIX Onsdag spankulere­de delstaten Bayerns ministerpr­aesident, Markus Söder, rundt på den tysk-østrigske graense med stort presseopbu­d, da graensekon­trollen blev genindført.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark