Ekstra Bladet

HAN VAR HELT ALENE

NEDTUR: Astana kunne intet, da det kom til stykket, og Fuglsang måtte opgive sin drøm om podiet i Paris

-

LA ROSIÈRE (Ekstra Bladet): I lyset af de formentlig hundredtus­indvis af ord, der er sagt og skrevet om Jakob Fuglsangs drømme og muligheder i Tour de France, var det ikke mange, han selv havde tilovers for den danske og internatio­nale presse, da drømmen brast onsdag eftermidda­g på et bjerg i Alperne.

Ingen, faktisk. Ikke ét ord maelede han til de få, der kom taet nok på ham til at stille et spørgsmål, og ikke ét minut havde han tilovers for den skare af journalist­er, der ventede ved målstregen i La Rosière.

Lyset gik ud

Skuffelsen var givetvis for overvaelde­nde for den 33-årige rytter, som på den sidste stigning på den hårde 11. etape måtte indse, at vingerne ikke kan baere drømmen. Da han krydsede stregen, vendte han rundt og satte kursen mod teamhotell­et, som lå 500 meter nede ad stigningen bag et levende hegn bestående af tusindvis af tilskuere.

End ikke den på hotellet udstatione­rede TV 2-reporter kunne overtale Fuglsang til et hurtigt interview, men en halv times tid senere tikkede en sms fra Astana-pressechef Sven Jonker ind på de danske journalist­ers mobiltelef­oner. Ord fra Fuglsang. Men ingen mulighed for opfølgende spørgsmål.

– Jeg følte mig godt tilpas gennem hele etapen, lød det fra Fuglsang.

– Jeg var i stand til at følge med (favoritter­ne, red.), og mine ben føltes godt. Men med ti kilometer til mål gik

Nu må vi analysere tingene og finde en måde at komme tilbage på

lyset ud, og jeg kunne ikke følge med gruppen, der begyndte at angribe.

– Fra det øjeblik gik jeg ind i en overlevels­estilstand og prøvede at nå til stregen så hurtigt som muligt. Tanel Kangert (holdkammer­at, red.) hjalp mig på det sidste stykke, men jeg kunne ikke komme taettere på. Det er bare sådan, det er, og nu må vi analysere tingene og finde en måde at komme tilbage på, sagde Fuglsang ifølge Jonkers tekstbeske­d.

Fuglsangs traener, Rune Larsen, kunne ikke umiddelbar­t forklare, hvorfor ’lyset slukkedes’. Almindelig­vis har Larsen og Fuglsang fuldstaend­igt styr på forholdet mellem braendstof­forbrug og tankens størrelse, men denne gang ramte Fuglsang altså muren.

Den danske Astana-kaptajn er nu nummer 12 i den samlede stilling naesten fem minutter efter Sky-løjtnant Geraint Thomas i gult.

 ??  ??
 ?? FOTO: BENOIT TESSIER/REUTERS ?? Måtte slippeJako­b Fuglsang kunne ikke følge med de øvrige favoritter, da skruen blev strammet på den sidste stigning, og Astana-kaptajnen er nu nummer 12 i den samlede stilling.
FOTO: BENOIT TESSIER/REUTERS Måtte slippeJako­b Fuglsang kunne ikke følge med de øvrige favoritter, da skruen blev strammet på den sidste stigning, og Astana-kaptajnen er nu nummer 12 i den samlede stilling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark