Ekstra Bladet

Fiasko for Astana

- EKSTRA BLADETS CYKELEKSPE­RT Michael Rasmussen

store etape DEN FØRSTE i Alperne blev sandhedens time for Jakob Fuglsang og Astana, og der er kun ét ord, der er daekkende for udfaldet af dagens etape;

Det var slet og ret en fiasko.

Hvis man kommer til Tour de France med det erklaerede mål at placere en rytter på podiet, og når manageren slår fast, at top fem er uinteressa­nt, er det en fiasko at smide det hele på gulvet ved at blive nummer 26 på den første store Alpe-etape.

nu naesten FUGLSANG ER fem minutter efter den tidligere banerytter Geraint Thomas i den gule trøje, og han kommer ikke i naerheden af podiet i denne Tour. Eller de naeste.

Det må han indse efter onsdagens etape. Pilen peger hverken på holdledels­en eller holdkammer­aterne. Den peger kun på Fuglsang selv. Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen:

Uanset, hvor meget godt, jeg ønsker for Jakob, så er han ikke i stand til hverken at vinde Tour de France eller køre på podiet.

Han er en formidabel cykelrytte­r, men hans fokus på klassement­et i Touren er forfejlet. Han skulle for laenge siden have fokuseret på etapesejre i dette kaempe løb, hvor kun vinderne bliver husket.

ikke meget HAN SAGDE efter sit nederlag onsdag, men man forstår, at han stadig har en drøm om klassement­et i år. Problemet er bare, at det er fuldstaend­igt ligegyldig­t, om han bliver nummer otte, ti eller 12.

Jakob Fuglsang kan stadig nå at redde sin Tour og Astanas aere. Han kan vinde en stor etape. Han er nu kørt så langt bagud i klassement­et, at han allerede på etapen til Alpe d’Huez i dag bør kunne slippe med i morgenudbr­uddet på løbets kongeetape.

Nu har han ikke laengere noget at tabe.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark