Ekstra Bladet

BENDTNER REDDEDE ROSENBORG FRA FIASKO

SIDSTE ØJEBLIK: Nicklas Bendtner var i aftes tilbage i helterolle­n, da han på et straffespa­rk i overtiden sikrede Rosenborg avancement til naeste CL-kvalifikat­ionsrunde

- PETER BAGGE pba@eb.dk

Nu jubler alle i Trondheim og naerliggen­de bygder igen over Nicklas Bendtner.

Den vragede VM-spiller blev med to mål på straffespa­rk og et oplaeg til det tredje mål aftenens store helt, da han tre minutter inde i overtiden i den grad reddede Rosenborg for den store Champions League-fiasko.

Nordmaende­ne var på davaerende tidspunkt dømt ude mod upåagtede Valur Reykjavik, der med et sent mål på et tvivlsomt straffespa­rk havde reduceret til 2-1 og stod til at gå videre på reglen om udebanemål.

Med lodder og trisser

Tre minutter inde i overtiden blev Nicklas Bendtner for anden gang i kampen sat til at skyde fra 11-meter-pletten, og han scorede med lodder og trisser via traevaerke­t og målmanden til 3-1.

Bendtner havde tidligt i 2. halvleg bragt Rosenborg foran 1-0 på straffespa­rk og dermed udlignet mod Valur Reykjavik, der havde vundet i Island med 1-0.

Da han midt i 2. halvleg lagde op til Anders Trondsens mål til 2-0, var den ellers udskaeldte dansker allerede aftenens helt, men det blev i første omgang ødelagt af det islandske straffespa­rksmål i det 87. minut.

Nu er Rosenborg klar til en gentagelse af sidste års kvalifikat­ionskamp mod skotske Celtic, mens de islandske mestre fra Valur Reykjavik med den tidligere Vendsyssel-spiller Patrick Pedersen og den tidligere AB-spiller Tobias Thomsen i startopsti­llingen må rejse skuffede hjem.

Nu er Rosenborg klar til en gentagelse af sidste års kvalifikat­ionskamp mod Celtic

?? FOTO: AP ?? Nicklas Bendtner scorede to gange på straffespa­rk og sikrede lige akkurat, at Rosenborg går videre til naeste kvalifikat­ionsrunde. Redningsma­nd