Ekstra Bladet

Så brutale er de LTF INDEFRA

TILTALE: BANDE STRAFFEDE AFHOPPERE

- DAN BJERREGAAR­D, JAN SØGAARD db@eb.dk; js@eb.dk

Da to unge mennesker meldte sig ud af banden Loyal to Familia, kostede det dem en brutal afstraffel­se og en ’dummebøde’ til dem hver på 100.000 kr.

Og da en ung mand i Køge pyntede sig med lånte fjer, tog en LTF-trøje på og lod sig fotografer­e i trøjen med det berygtede logo – uden at vaere medlem af LTF – blev han afstraffet af en stor flok unge maend, der gav ham adskillige slag og spark i hovedet og på kroppen.

Han braekkede naesen og fik brud på rygsøjlen og venstre øjenhule. Desuden fik han en ’dummebøde’ på 50.000 kr., der skulle betales inden en uge. Ellers ville LTF ’tage’ hans lillebror.

Sådan beskriver politiet den jernhårde disciplin i LTF-banden i det anklageskr­ift, som anklagemyn­digheden nu har udarbejdet mod 14 unge fra Køge-egnen. De naegter sig alle skyldige.

’Jeres søn bliver draebt’

Tre af de tiltalte er anklaget for at stå bag overfaldet på de to unge, den ene kun 17 år, der havde meldt sig ud af LTF. Ifølge tiltalen blev eksmedlemm­erne overfaldet 25. juni sidste år på en p-plads i Hastruppar­ken på Langelands­vej i Køge, hvor de fik adskillige slag og spark, blandt andet med et par krykker.

Efterfølge­nde fik de besked på, at de nu hver skyldte 100.000 kr. for at have meldt sig ud af LTF. Pengene skulle skaffes ved brug af deres NemID til optagelse af lån. Men ifølge tiltalen blev en ukendt tredje gerningsma­nd også sendt ud til den 17-åriges foraeldre med besked om, at hvis sønnen ikke skaffede de 100.000 kr., ville han blive draebt.

Maraton-retssag

De 14 tiltalte er enten medlemmer af LTF eller har relationer til banden, som justitsmin­ister Søren Pape nu vil forsøge at få opløst og forbudt ved dom.

De 14, der er i alderen 21-34 år, blev anholdt fra august sidste år til marts i år, og de stilles for Retten i Roskilde 24. oktober i en retssag, der er planlagt til at vare 53 retsdage – og hvor dommen først falder i foråret 2019.

Anklageskr­iftet på 11 sider omfatter 18 grove forbrydels­er, hvor de tiltalte, ifølge politiet, har haft forskellig­e roller i grov vold, afpresning, narkohande­l og besiddelse af skydevåben.

’Vi er LTF’

I sidste uge besluttede Retten i Roskilde, at de 14 faengslede skal sidde varetaegts­faengslet frem til dommen, men det har syv af dem kaeret til Østre Landsret, der i naer fremtid afgør, om varetaegte­n skal opretholde­s.

Sagen kører stadig bag lukkede døre, og specialank­lager Anja Lund Liin ønsker ikke forud for retssagen at oplyse, hvor mange af de 14 tiltalte politiet anser som medlemmer af LTF. Det bliver nemlig et bevis-tema under retssagen.

Ifølge anklageskr­iftet har flere af de tiltalte brugt bandens navn i forbindels­e med afpresning. For eksempel blev et offer passet op af fire af de tiltalte med ordene: ’Vi er LTF’.

Offeret blev tvunget til at køre til Ringsted, mens han fik holdt en pistol mod hovedet og blev truet med at få smadret sine knaeskalle­r. Ifølge tiltalen fik han en ’dummebøde’ på 100.000 kr. og måtte udlevere sine personoply­sninger, så de tiltalte i dagene derefter optog lån på 140.000 kr. i mandens navn.

To andre ofre blev forsøgt afpresset for 10.000 kr. med trusler på telefon og sms, hvor to af de tiltalte skal have sagt/skrevet: ’Ved du ikke, hvem du snakker med’, ’Ikke få mig til at blive sur nu’, ’Det’ LTF – skal du fuck med os.’

’Gør os glade’

Jeg vil smadre dig med et bat, der ligger i bagagerumm­et, medmindre I finder på noget at gøre for os

Han braekkede naesen og fik brud på rygsøjlen og venstre øjenhule. Desuden fik han en ’dummebøde’ på 50.000 kr

Anklageskr­iftet beskriver også en episode, hvor to un-

ge skulle presses til at ’arbejde’ for LTF ved at begå indbrud eller saelge narkotika og til at skaffe navne på personer, som LTF kunne true til at udlevere deres NemID, så der kunne oprettes lån i deres navne.

Ofrene blev, ifølge tiltalen, beordret til at møde op i Hastruppar­ken i Køge, hvor fire af de tiltalte ventede på dem. To andre kom kørende i bil og blev truet til at stige ind i bilen. En 23-årig tiltalt førte ordet:

’Jeg hader dig rigtig meget og har lyst til at smadre dig.’ ’Hvad kan I bruges til, og hvad vil I gøre for at gøre os glade?’

Truslerne fortsatte, lyder tiltalen: ’Jeg vil smadre dig med et bat, der ligger i bagagerumm­et, medmindre I finder på noget at gøre for os.’

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? Ingen nådeEn ny tiltale mod 14 medlemmer af LTF viser ifølge politiet, at banden har en jerndiscip­lin over for medlemmer, der hopper af. Billedet er fra en tidligere retssag.
FOTO: EKSTRA BLADET Ingen nådeEn ny tiltale mod 14 medlemmer af LTF viser ifølge politiet, at banden har en jerndiscip­lin over for medlemmer, der hopper af. Billedet er fra en tidligere retssag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark