Ekstra Bladet

’Vanvid at kalde ham

- Mis@eb.dk

SCOTTSDALE, ARIZONA (Ekstra Bladet): Wayne Spetrino stemte ikke på Donald Trump, men han mener, at praesident­en har gjort et godt arbejde med at saette skub i økonomien og skabe jobs.

Og Trumps optraeden ved topmødet i Helsinki mandag traekker ikke ned i det samlede regnskab, når Wayne Spetrino skal bedømme praesident­ens indsats.

– Trump er en anderledes personligh­ed. Det må vi laere at acceptere. Alle, jeg kender, er i arbejde i dag, og det var de ikke for nogle år siden. Det er det, der taeller, siger Wayne Spetrino, der betegner sig selv som partipolit­isk uafhaengig.

Total forvirring

Han mener, at det er positivt, at Trump forsøger at skabe et bedre forhold til Rusland. Det bekymrer ikke den 63årige kommunalar­bejder, at Trump på topmødet sagde, at han ikke troede, at Rusland havde blandet sig i det amerikansk­e valg i 2016.

– Han formulerer sig nogle gange på en sjov måde, og det gør os allesammen forvirrede. Det skete også i Helsinki. Bagefter forsøgte han at forklare sig, men det gjorde bare os alle endnu mere forvirrede, griner han.

Ekstra Bladet er på gaden i Scottsdale, Arizona, for at tage pulsen på vaelgernes opfattelse af praesident Donald Trump efter det omstridte topmøde med Ruslands praesident, Vladimir Putin.

Hysteriske medier

Carla Denham, 47, er født og opvokset i Arizona, og hun stemte på Donald Trump, fordi han lovede at bremse den illegale indvandrin­g. Hun mener, at mediernes daekning af topmødet i Helsinki er hysterisk og ude af trit med virkelighe­den.

– At kalde ham for en forraedder er helt vanvittigt. Det er en alvorlig anklage. Men jo højere medierne og den venstreori­enterede elite råber, jo mere tror jeg, at befolkning­en støtter ham, siger hun og understreg­er, at hun vil stemme for hans genvalg, hvis han stiller op i 2020.

Carla Denham er en typisk Trump-tilhaenger, viser en meningsmål­ing, der er offentligg­jort Her fremgår det, at et markant flertal af de republikan­ske vaelgere bifalder praesident Trumps optraeden under det faelles pressemøde med Vladimir Putin. Det var på dette pressemøde, at Trump tilsynelad­ende tog parti for Vladimir Putin i stedet for det amerikansk­e efterretni­ngsvaesen. Trump har siden sagt, at han fortalte sig. efter Helsinkito­pmødet.

Republikan­sk støtte

Målingen viser også, at den amerikansk­e befolkning er skarpt opdelt efter partilinje­rne. Ifølge målingen fra Axios/Survey Monkey er hele 91 procent af Demokrater­ne utilfredse med Trumps optraeden, mens 79 procent af Republikan­erne mener, at han gjorde det godt.

Netop polariseri­ngen af den amerikansk­e befolkning bekymrer Matthew Zahn, 29. Han stemte ikke på Donald Trump, men mener, at praesident­en bare drejer sine ord efter forgodtbef­indende. På den måde er han alligevel en typisk politiker, mener Zahn.

– Jeg følger ikke meget med i politik. Jeg passer mit arbejde og betaler min regninger og gør på den måde mit til, at den amerikansk­e økonomi er staerk, siger Matthew Zahn, der er på opgave for et sikkerheds­firma på byens hovedstrøg, da Ekstra Bladet traeffer ham.

– Kritikere mener, at Trump kan vaere i lommen på Putin. Bekymrer det dig?

– Nej, for jeg tror ikke på, at han er i lommen på Putin eller nogen andre. Jeg tror, at Trump og Putin på nogle områder kan have samme interesser og derfor samarbejde­r. Men jeg tror ikke, Trump er typen, der er i lommen på andre, siger han.

Hans makker Todd enig.

– Praesident Trump er ikke til salg, og det er vigtigt at give ham plads til at forhandle med andre statsleder­e uden at flippe ud hver gang, han siger eller gør noget maerkeligt eller uventet. Sådan er han bare. Det må folk snart kunne forstå, siger han.

Et umuligt valg

er Steven Berger, 62, tilbringer formiddage­n i en lokal park i selskab med en kriminalro­man og Bob Dylan i høretelefo­nerne. Han erkender, at han nok er blevet kynisk efter at have fulgt amerikansk politik i en menneskeal­der.

– Jeg stemte hverken på Hillary Clinton eller Donald Trump. For mig var det et uacceptabe­lt valg mellem en korrupt kvinde og en klovn, siger han og forklarer, at ingen bør vaere overrasked­e over, at det blev Donald Trump, som indtog Det Hvide Hus.

– Han repraesent­erer alt det, vi har forsøgt at producere de sidste 100 år i dette land. Han er grådig, egoistisk, selvcentre­ret og racistisk, siger Steven Berger, der dog håber, at Trumps uortodokse stil kan give positive resultater.

Ikke mindst i Rusland.

– Jeg synes, det er en god ting, at han ønsker at tale med Putin. Det burde vaere mediernes fokus efter topmødet i Helsinki, og ikke om han leflede lidt for meget for Putin.

– USA og Rusland har vaeret fjender i hele min levetid. Hvorfor? Hvis vi kan blive venner med Rusland, så er det vel kun godt, siger Steven Berger til Ekstra Bladet.

Det er vigtigt at give ham plads til at forhandle med andre statsleder­e uden at flippe ud hver gang

forhold til

 ??  ??
 ??  ?? Matthew Zahn tror ikke, Trump er i lommen på nogen som helst.
Matthew Zahn tror ikke, Trump er i lommen på nogen som helst.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark