Ekstra Bladet

Mand anholdt for skuddrab på gods

- JACOB HØNGAARD JENSEN JAN SØGAARD jaje@eb.dk; js@eb.dk

Sydsjaella­nd og Lolland-Falsters Politi rykkede fredag ud til et muligt drab begået på et gods naer Holeby. Politiet fik anmeldelse­n fredag formiddag kl. 11.07.

Ud fra politiets afhøringer og de indledende tekniske undersøgel­ser oplyser politikomm­issaer Marianne Roed, at en mand i 50’erne er blevet skuddraebt på stedet.

Politiet har anholdt en mand ligeledes i 50’erne, der saettes i forbindels­e med drabet, og ifølge politikomm­issaeren bliver pågaeldend­e fremstille­t i grundlovsf­orhør lørdag ved Retten i Naestved.

Der kan p.t. ikke siges noget om motivet til drabet.

Spaerret af

En stor del af Nøbbøllegå­rd var i går afspaerret af politiet, der også undersøger steder på markerne omkring den 325 hektar store ejendom.

Et sted i området skal der vaere fundet et formodet gerningsst­ed, hvor der er spor af blod. Et andet sted er der tale om et findested – altså hvor et lig skal vaere fundet.

Ejeren af Nøbbøllegå­rd, Niels Jørn Wibholm, der har ejet stedet siden 2006, ved ikke meget om, hvad der foregår.

– Politiet har ikke sagt andet end det, du fortaeller, at de mistaenker, der er begået et drab, sagde han i går til Ekstra Bladet.

– Politiet har vel afspaerret cirka halvdelen af området, og der er flere konkrete lokalitete­r, de undersøger, siger Niels Jørn Wibholm, der ikke har set eller hørt noget mistaenkel­igt, før politiet pludselig dukkede op.

– Vi er også blevet afhørt af politiet, siger gårdejeren, der lejer dele af ejendommen ud til andre landmaend.

Nøbbøllegå­rd stammer tilbage fra 1700-tallet og har tidligere blandt andet vaeret ejet af De Danske Sukkerfabr­ikker.

Der forventes begaering om lukkede døre ved grundlovsf­orhøret.

Ekstra Bladet har talt med politikomm­issaer Marianne Roed, men hun ønsker ikke at oplyse, hvor manden er blevet anholdt, eller om det er banderelat­eret.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? En mand i halvtredse­rne er blevet skuddraebt på en landbrugse­jendom naer Holeby.
FOTO: PER RASMUSSEN En mand i halvtredse­rne er blevet skuddraebt på en landbrugse­jendom naer Holeby.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark