Ekstra Bladet

Den ukraenkeli­ge ytringsfri­hed

-

Rasmus Paludan og hans parti, Stram Kurs, udnytter sommerferi­en til at turnere rundt i landets ghettoer og andre udsatte områder. Her demonstrer­er de for deres sag. Den sag er ganske vist yderligtgå­ende og kontrovers­iel – at gøre fuldstaend­igt op med islam og muslimer i Danmark – men det er ikke desto mindre en holdning, som Paludan med flere er i deres fulde ret til at have.

Hver gang, Stram Kurs møder op for at demonstrer­e og udøve deres ytringsfri­hed, sker det dog med skraemmend­e stort politiopbu­d og i lige maengder skraemmend­e respons fra blandt andre de muslimer, som Stram Kurs helst ser et Danmark uden.

Hver gang Stram Kurs demonstrer­er, tager de temperatur­en på ytringsfri­heden i Danmark. Og det ser ikke godt ud. Reaktionen på holdninger­ne, som Stram Kurs bebuder, er vold, skaeldsord og trusler.

Ja, deres holdninger er måske ikke flugtende med flertallet, og de bliver da også udbasunere­t på provokeren­de vis. Men modsvaret på Stram Kurs’ holdninger er symptomati­sk på en ytringsfri­hed under pres.

Jeg kender selv til det. Til kronprinse­ns fødselsdag mødte jeg op på Amalienbor­g Slotsplads med et skilt, hvori jeg proklamere­de, at kongehuset bør afskaffes. Modsvaret fra den royalistis­ke folkemaeng­de var skub, slag og trusler. Mit skilt blev i øvrigt taget fra mig.

Uanset hvad man ellers kan mene om Stram Kurs, skal der vaere plads til dem. Holdninger skal aldrig mødes med vold og trusler. Ytringsfri­heden bør vaere ukraenkeli­g. Men om den også er det i dagens Danmark står desvaerre hen i det uvisse.

Claes Kirkeby Theilgaard Debattør og stifter af Debatt.dk Island mener, at de fejrer 100-års dagen for deres selvstaend­ighed i år, men det er vist ikke helt korrekt, for der er forskel på løsrivelse og selvstaend­ighed – og den gjorde Island først brug af under Anden Verdenskri­g.

Midt i moradset med danskernes kamp mod nazisterne valgte denne ø, som er knap to en halv gang så stor som Danmark, at udråbe sig selv til en republik i 1944.

Det er vist ikke den store ulykke, men så forstår jeg ikke, at Altinget inviterer

Det er så nemt at beskylde andre for at vaere racister

formanden for Folketinge­t herhjemme – Pia Kjaersgaar­d – til at holde en tale ved den festlighed, når de mener, at hun er så sort med racisme og imod indvandrin­g og al det andet, de finder på.

Skulle disse islaending­e ikke have lavet mere research på formanden for Folketinge­t?

Island har så et parti, som hedder Piratparti­et. Gad vide, hvad det står for.

AErlig talt, jeg har ikke laest deres partiprogr­am, da Island ikke kommer mig ved, men det lyder som et oprørspart­i.

Men kaere islaending­e, hvor mange flygtninge og indvandrer­e har I selv modtaget?

Har I nogen skyderier og voldtaegte­r, kriminelle bander som Loyal to Familia, som naesten er på dagsordene­n her i Danmark hver dag?

Har I nogen svaere problemer med at integrere disse borgere på jeres ø?

Jeg spørger bare, fordi det er så nemt at beskylde andre for at vaere racister, når det ikke er jer selv, der betaler 34 milliarder om året i forsøget på en vellykket integratio­n.

Desuden er Dansk Folkeparti ikke det vaerste. Så skulle I have hørt om Stram Kurs eller Nye Borgerlige. Så havde Piratparti­et nok fået kamp til stregen og noget at taenke over.

J. Hartmann

Gl. holmegårds­vej 7 Hillerød

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Claes Kirkeby Theilgaard er på ingen måde enig med partiet Stram Kurs, men en varm fortaler for, at alle skal have lov til at ytre sig frit.
FOTO: ANTHON UNGER Claes Kirkeby Theilgaard er på ingen måde enig med partiet Stram Kurs, men en varm fortaler for, at alle skal have lov til at ytre sig frit.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark