Ekstra Bladet

SKYDER DE STADIG BUDBRINGER­EN

- KASTRUPS VERDEN

MANDAG BLEV endnu en ung mand draebt af skud i Malmø.

Antallet af skuddraebt­e i byen er nu oppe på ti alene i år. De seneste uger er seks personer blevet draebt i mindst 12 skyderier.

Skudepisod­erne finder sted i parallelsa­mfundet eller det multietnis­ke samfund, om man vil. Og dette sam

sig desvaerre også i høj fund udfolder grad i Malmøs almindelig­e gader. DER ER VALG 9. september i Sverige. Og det ligner sandhedens time for svensk udlaending­epolitik.

I mange år påstod et stort antal danskere, at Sverige var laengere fremme end Danmark, når det gjaldt udlaending­epolitikke­n. Herunder saerligt integratio­nspolitikk­en.

Visse haevdede endog, at svensker-

og inklusion var ved ne med åbenhed at gøre flygtninge og migranter til en gevinst. I dag ved selv en stor del af svenskerne, at det ikke passer.

’De åbne hjerters politik’, som den borgerlige Fredrik Reinfeldt benaevnte EU’s mest generøse asylpoliti­k, blotlaegge­s for tiden som en godtroende og omkostning­skraevende fejltagels­e.

EN NY RAPPORT viser eksempelvi­s, at salafismen – en ekstremist­isk, lovreligiø­s og voldelig retning inden for islam – vokser i Sverige.

’De voldelige salafistgr­upper er tidoblet inden for de seneste ti år’, siger Magnus Ranstorp, som er terrorfors­kningslede­r ved det svenske forsvarsak­ademi og medforfatt­er til rapporten, til Danmarks Radio. Udtalelsen runger i kløften mellem

svensk opfattelse af danskere og en

Danmark som småracisti­ske og en dansk påstand om udbredt politisk korrekthed og berøringsa­ngst på svensk side.

I DAG VED DE FLESTE – i hvert fald blandt danskerne – at Sverige har taget fejl. ’Antal betyder noget’, som den nye konsensus hedder i dansk udlaending­epolitik

til det svenOg i disse måneder op ske valg ser det ud til, at ’den humanitaer­e stormagt’ kommer til at aede konsekvens­en af at ignorere antal. I flere målinger står Sverigedem­okraterna nu til at blive landets største parti. I 2014 BLEV Sverigedem­okraterna til mange – også såkaldt seriøse svenske mediers – store fortrydels­e for

seks procent til knap doblet fra godt

13 procent. Til september vil endnu en fordobling formentlig finde sted.

Strategien blandt de gamle partier samt i de svenske medier synes imidlertid uaendret.

Man vil lade, som om godt en fjerdedel af de svenske vaelgere er dårligt opdragede og bør blive på deres vae

er kommet på bedre relse, indtil de tanker.

VIRKELIGHE­DEN RASER dog videre med en styrke, der overgår bandekrige­n på Nørrebro i København.

Ifølge Malmø Politi er der tale om cirka 200 personer fordelt på omkring en 10 til 15 bander, der opererer i en haevnspira­l om alt. Ikke nødvendigv­is kun om stoffer, men også om låne- og

samt banalt beskyttels­esforretni­nger nid og nag.

Det er knap 15 år siden, Malmøs davaerende borgmester, socialdemo­kraten Ilmar Reepalu, bad den svenske regering om et stop for indvandrin­g til Malmø.

Reepalu var hverken mod indvandrin­g eller et multietnis­k samfund. Han ønskede blot en pause, så man

de nye også var i stand til at integrere svenskere. Ellers ville det gå galt, påpegede borgmester­en.

Han blev rutinemaes­sigt udskammet. I dag ser man hvorfor. Han så det rette, men sagde tydeligvis det forkerte i et land, hvor man skyder på budbringer­ne.

Han blev rutinemaes­sigt udskammet. I dag ser man hvorfor

 ?? FOTO: TT/RITZAU SCANPIX ?? Det svenske politis teknikere undersøger det seneste gerningsst­ed for et skuddrab på von Rosens väg i Rosengård i Malmø.
FOTO: TT/RITZAU SCANPIX Det svenske politis teknikere undersøger det seneste gerningsst­ed for et skuddrab på von Rosens väg i Rosengård i Malmø.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark