Ekstra Bladet

Plads til Valgren

Magnus Cort fik chancen i sprinteraf­slutningen i Valence fredag, mens det lørdag er Michael Valgren, som Astana saetter sin lid til i jagten på en etapesejr

-

VALENCE (Ekstra Bladet): Alt handler om Jakob Fuglsang og hans position i klassement­et, lød det fra Astanateam­et i optakten til Tour de France, men ’alt’ er nu i Tourens anden uge et relativt begreb. Fuglsang er stadig leder af holdet, men kan man lige hive en etapesejr eller to i land, kan den danske kaptajn godt glide i baggrunden.

Det gjorde han fredag, da det hele handlede om Magnus Cort og spurten i Valence. Fem af de største sprintere er luget vaek i Alperne, så den hurtige bornholmer kunne måske gøre sig gaeldende.

Forkert placering

Det kunne han kun naesten, for han blev nummer syv i et taet spurtopgør, hvor verdensmes­ter Peter Sagan vandt foran norske Alexander Kristoff og franske Arnaud Démare. På de hektiske sidste kilometer placerede Cort sig forkert, hvilket afgjorde hans skaebne i spurten.

Astana-traener Rune Larsen sukkede, at han havde instrueret Cort i at sidde i fjerde position, da feltet kørte ind i den sidste rundkørsel. Det gjorde han ikke. I stedet var den øjensynlig­t vigtige position besat af Kristoff, som nåede til stregen kun et splitsekun­d efter Sagan.

Teammanage­r Dmitrij Fofonov havde ét råd, én ordre, til Cort i finalen. Han skulle saette sig på Kristoffs hjul, som man siger i cykelverde­nen – altså klaebe sig til nordmanden og lade sig suge med frem til de sidste, afgørende meter.

For langt tilbage

Cort sad imidlertid alt for langt tilbage, da feltet nåede den sidste rundkørsel med 350 meter til mål.

– Jeg sad ikke helt rigtigt, desvaerre, men det handler også om held. Havde hele holdet vaeret bygget op omkring mig, havde det vaeret lettere at kaempe sig frem, sagde Cort ved bussen til reporterho­ld fra DR og TV2.

– Jeg tror på, at jeg kan blande mig i disse spurter. Jeg var deroppe, men man kan ikke vinde hver gang. Det er der ingen, der gør, sagde Cort og erklaerede sig skuffet over resultatet af sine anstrengel­ser.

Fofonov gik rundt ved bussen og knurrede lidt over den forpassede chance. Efter det markante mandefald blandt de rendyrkede sprintere i Alperne var muligheden for en forløsende etapesejr pludselig langt større.

– Det er ikke, fordi vi har aendret målsaetnin­g som sådan. Vi følger vores plan med Jakob, men jeg håber da, at nogle af de andre kan vinde etaper. Magnus, for eksempel. Og Valgren, sagde Fofonov og lod forstå, at han lørdag saetter sin lid til Michael Valgren og spanieren Omar Fraile på den paent hårde etape til Mende.

– Det har hele tiden vaeret planen, at vi skal gå efter etapesejre. Det er alt for Jakob, ja, men i anden uge har vi hele tiden øjnet chancen. Også i tredje uge, faktisk.

Stadig muligt

– Vi har blikket rettet mod podiet i Paris med Jakob. Alt er stadig muligt. Alt kan ske. Der er 22 hold med 22 strategier. Ingen kan vide med sikkerhed, hvad der kommer til at ske, sagde Dmitrij Fofonov.

Jakob Fuglsang havde intet, han ville dele med pressen efter etapen. Han gik direkte ombord i bussen og kom formentlig først ud, da den havde nået sin destinatio­n ved rytterhote­llet i byen Le Pouzin syd for Valence.

Det har hele tiden vaeret planen, at vi skal gå efter etapesejre

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Astana håber på etapesejre, og Valgren kan sagtens få sin chance nu. Her er han forrest i en nedkørsel på 11. etape.
FOTO: RITZAU SCANPIX Astana håber på etapesejre, og Valgren kan sagtens få sin chance nu. Her er han forrest i en nedkørsel på 11. etape.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark