Ekstra Bladet

KLAEDT HELT AF Regel nr. 1 hos Haas: Dumheder forbudt

DUEL: Seks kørere - heriblandt Kevin Magnussen - har i første halvdel af 2018-saeson i saerlig grad knust teamkolleg­aen

-

HOCKENHEIM (Ekstra Bladet): Gør ikke noget dumt, som koster point teamet point.

Reglen giver egentlig sig selv, men ikke desto mindre måtte Günther Steiner understreg­e den, efter Storbritan­niens Grand Prix, hvor det utaenkelig­e skete hos Haas.

Fra en optimal startposit­ion ved siden af hinanden i fjerde startraekk­e bremsede Romain Grosjean rigeligt sent og understyre­de ind i sin teamkammer­at.

Hvilket ødelagde begges og ikke mindst teamets løb.

Trioen havde før Tyskland endnu ikke debatteret situatione­n i samme lokale, men Haas-teamchefen har ingen planer om at indføre saerlige regler, ligesom man senest har set hos Mercedes og Force India.

– Det er så svaert med interne regler i starten. Den eneste er: Gør ikke noget dumt. Gør ikke noget, som kompromitt­erer teamet, for vi har allerede mistet for mange point, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet.

– Ikke meget skete bagefter. Vi kom til den konklusion, at det her må IKKE ske igen. Vi kan ikke smide point vaek i første sving, når vi ikke er i fare for at blive overhalet bagfra, siger han.

Ingen af kørerne havde den store lyst til at kommentere sammenstød­et.

– Alle var skuffede over resultatet, fordi vi vidste, at vi kunne have gjort det bedre. Jeg tog føringen med en undskyldni­ng til alle, selv om jeg ikke havde set situatione­n på tv. Men det gør ingen forskel. Teamkammer­ater bør ikke ramme hinanden. Det skete. Vi er videre nu, siger Romain Grosjean.

Diplomatis­k tone

Kevin Magnussen startede forrest af Haas-duoen og havde retten til svinget. I minutterne efter løbet var han godt tosset på sin teamkammer­at, men anlagde den diplomatis­ke tone i Tyskland.

– Der er ingen grund til at skyde skylden på nogen. Situatione­n er ligetil. Vi har en god bil og skal ikke spilde flere point. Hvad der skete, sker forhåbentl­igt ikke igen.

– Som team er vi ret åbne og i stand til at komme hurtigt videre. Men ingen er glade for det. Jeg var stadig i

stand til at score point, men kunne have scoret flere, siger danskeren.

Dommerne kiggede ikke på situatione­n, hvilket han har det fint med.

– Stewards har en afslappet holdning til den første omgang og starten, hvilket jeg synes er fair nok. Bilerne ligger taet, og i beskidt luft er det nemt at miste downforce og låse et hjul. Man skal bare vaere ekstra forsigtig, når ens teamkammer­at er på ydersiden, konstatere­r han.

De første traeninger forløb med Haas-øjne herligt udramatisk. Romain Grosjean og Kevin Magnussen placerede sig lige efter topholdene med nydelig distance ned til Saubers Charles Leclerc og Renault som naermeste konkurrent­er.

Begge Haas i top ti til lørdagens tidtagning er i den grad inden for raekkevidd­e – også selv om vejrsudsig­ten lover regn.

 ??  ??
 ?? FOTO: LUCA BRUNO/AP ?? RivalerKev­in Magnussen kører foran holdkammer­aten Romain Grosjean i Monaco. Og sådan har det vaeret gennem langt det meste af 2018.
FOTO: LUCA BRUNO/AP RivalerKev­in Magnussen kører foran holdkammer­aten Romain Grosjean i Monaco. Og sådan har det vaeret gennem langt det meste af 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark