Ekstra Bladet

Bendtner og co. kraever traeneren tilbage

- EMIL HANSEN emh@eb.dk

Hvor søren kom den fra?

Sådan må de fleste i og omkring Rosenborg have spurgt sig selv, da nyheden om fyringen af traener Kåre Ingebrigts­en kom ud torsdag aften.

I øjeblikket er klubben nummer to i den norske Eliteserie­n, men der er kun to point op til Brann. Og det var ganske vist også med det yderste af neglene, at de fik hevet sig videre i Champions League kvalifikat­ionen mod knap så maegtige Valur, men videre kom de da.

Ingen snor

Med tre mesterskab­er i streg og et Europa League gruppespil i sidste saeson havde de fleste nok forventet, at der ville vaere masser af snor for Kåre Ingebrigts­en. Den viste sig så i stedet at vaere så kort, at den kun kan overgås af laengden på Martin Pusics karriere i AC Horsens.

Spillertru­ppen med Mike Jensen og Nicklas Bendtner er der heller ikke jublende lykkelige over, at de nu skal have ny traener. De er faktisk godt og grundigt traette af det.

– Vi, en samlet spillertru­p, er monumental­t uenige i bestyrelse­ns beslutning om at afskedige Kåre og Erik. En samlet spillergru­ppe har stået bag traenersta­ben til den bitre ende, og gruppen mener, at de var og ville vaere de bedst egnede til at fortsaette vores udvikling. Spillertru­ppen har bedt ledelsen og at genindsaet­te Kåre og Erik, men ledelsen har holdt på sit, står der i pressemedd­elelsen til NTB ifølge VG.

Vil stadig kaempe

Spillerne er ikke kommet med yderligere kommentare­r til fyringen, og de giver i pressemedd­elelsen også klart udtryk for, at uenigheden med ledelsen ikke skal komme til udtryk på banen.

Det ligner kaos i Trondheim, men klubben har endnu ikke meldt ud, om det er resultater eller andre grunde, der har kostet Ingebrigts­en jobbet.

Indtil videre er hollandske Rini Coolen sat ind som traener. Han kommer med fortid som landstraen­er for Aruba og assistentt­raener for Al Shabab i Dubai.

 ?? FOTO: OLE MARTIN/RITZAU SCANPIX ?? Rosenborg skal have ny traener, men hvis det stod til spillerne, skulle klubben få genansat den fyrede Kåre Ingebrigts­en.
FOTO: OLE MARTIN/RITZAU SCANPIX Rosenborg skal have ny traener, men hvis det stod til spillerne, skulle klubben få genansat den fyrede Kåre Ingebrigts­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark