Ekstra Bladet

Dansk kys til Sagan

VAERTINDE: Eloïse Steen fra København er kyssepige i Tour de France og var i går atter på podiet for at kindkysse verdensmes­ter Peter Sagan

-

VALENCE (Ekstra Bladet): Der er tårnhøje Elsa Boirie, som kysser den bedste unge rytter, og der er flinke Laurence Galon, som naesten dagligt sender løbets førende rytter videre i løbet med et kindkys og en gul trøje.

Og så er der søde Eloïse Steen fra København, der som Skoda-vaertinde får lov til at kysse verdensmes­ter Peter Sagan, når han hyldes på podiet som bedste rytter i point konkurrenc­en. Eloïse er kyssepige i verdens største cykelløb og uddeler på podiet i målbyerne den grønne pointtrøje.

Noget helt saerligt

– Det er noget helt saerligt at stå her midt i Tour de France. Det er virkelig interessan­t at opleve det hele og se, hvor stort alting er, siger Eloïse Steen, som er 26 år og i de seneste snart seks år har vaeret vaertinde ved begivenhed­er som cykelløbet Danmark Rundt og VM i ishockey.

Hun er uddannet på Copenhagen Business School i ’internatio­nal business’ og har kun vaertindej­obbet som en sjov sidebes k ae f tig else. Hun har arbejdet for Skoda i flere år og fandt så på at ansøge om at komme med til Tour de France.

– Jeg elsker sport og har også fulgt lidt med i Tour de France. Jeg ville gerne prøve at vaere med i en internatio­nal gruppe, og så var Touren naerliggen­de at prøve, siger Eloïse Steen, som lever op til det ufravigeli­ge krav, når det gaelder et job i Tour-karavanen, at hun taler flydende fransk.

– Jeg er meget glad for at vaere her. Det er helt vildt, så stort det her arrangemen­t er, og det er klart det fedeste, jeg har prøvet som vaertinde indtil nu, siger Eloïse.

– Det kunne vaere sjovt også at komme til andre store sportsbegi­venheder. De Olympiske Lege, for eksempel. Det er sjovt at vaere med til det her, og jeg laerer også noget af at se, hvordan store internatio­nale virksomhed­er agerer i praksis.

– Der er dem, der haevder, at dit job er nedvaerdig­ende for kvinder, og at kyssepiger­ne skal afskaffes. Hvad mener du om det?

– Jeg synes bestemt ikke, det er nedvaerdig­ende eller kvindeunde­rtrykkende. Det er et arbejde, som ikke kun handler om de fem-ti sekunder, hvor man er i fokus på podiet, siger Eloïse Steen.

Noget man husker

– Praesentat­ionen på podiet er meget formel og elegant, og den er kun en lille del af det, vi laver på en lang arbejdsdag. Både før og efter etapen tager vi os godt af vores gaester i vip-området og sørger for, at de får en god oplevelse.

Ekstra Bladet møder hende på Skodas stand i den mobile startby Le Village, hvor også Tour-vinder Andy Schleck arbejder i år. Kendissern­e vrimler rundt i startbyen hver dag, og Eloïse laerer flere af dem at kende. Det bedste ved jobbet er dog at stå på podiet, som hun gjorde det igen i går.

– Det er da sjovt at give Peter Sagan et kys på kinden. Det er noget, man husker, siger Eloïse Steen.

Jeg synes bestemt ikke, det er nedvaerdig­ende eller kvindeunde­rtrykkende

 ??  ?? – Det er da sjovt at give Peter Sagan et kys på kinden. Det er noget, man husker, siger Eloïse Steen (th.), der tidligere har vaeret vaertinde ved bl.a. Danmark Rundt og VM i ishockey.
– Det er da sjovt at give Peter Sagan et kys på kinden. Det er noget, man husker, siger Eloïse Steen (th.), der tidligere har vaeret vaertinde ved bl.a. Danmark Rundt og VM i ishockey.
 ??  ?? – Det er helt vildt, så stort det her arrangemen­t er, og det er klart det fedeste, jeg har prøvet som vaertinde indtil nu, siger Eloïse Steen.
– Det er helt vildt, så stort det her arrangemen­t er, og det er klart det fedeste, jeg har prøvet som vaertinde indtil nu, siger Eloïse Steen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark