Ekstra Bladet

Turistattr­aktion

Nu skal raedselsgr­otten vaere

-

Thailand, sagde , fortalte lederen af redningsak­tionen, Narongsak Osottanako­rn, på et pressemøde forleden.

CHONGKLAI

Woraponsat­hron, som er direktør for nationalpa­rkerne i Thailand, blev da også allerede kort efter redningsak­tionen citeret for, at redningen af de 12 drenge har skabt muligheder for landets turisme.

– Jeg vil ikke tale om det midt i krisen, men jeg synes, at det thailandsk­e folk er heldige, at de kommer til at få en verdenskla­sse turistattr­aktion.

Landets premiermin­ister, Prayuth Chan-ocha, påpeger dog, at nødvendige sikkerheds­foranstalt­ninger skal vaere på plads, før offentligh­eden får adgang til området.

– I fremtiden skal vi overvåge indgangen og udgangen til grotten. Den her grotte er blevet verdensken­dt, så vi bliver nødt til at installere lys og saette skilte op, lød det fra premiermin­isteren.

IFØLGE DET

australske medie News.com.au er der dog en del kritik omkring museum-planerne, da mange mener, at myndighede­rne er griske og udnytter en tragisk situation til at tjene penge – isaer set i lyset af, at den thailandsk­e huledykker og tidligere Navy Seal, Saman Gunan, mistede livet i aktionen.

De 12 fodbolddre­nge i alderen 11-16 år forsvandt under en udflugt med deres 25-årige traener i slutningen af juni. Først efter 17 dage – deriblandt en otte dage lang redningsak­tion, der endte lykkeligt tirsdag i sidste uge – kom de ud af den oversvømme­de grotte.

 ?? FOTO: AP ?? Hele verden holdt vejret, mens redningsak­tionen af de 12 thailandsk­e fodbolddre­nge og deres 25-årige traener blev reddet ud efter 17 dage. Nu skal grotten kunne besøges som museum af turister.
FOTO: AP Hele verden holdt vejret, mens redningsak­tionen af de 12 thailandsk­e fodbolddre­nge og deres 25-årige traener blev reddet ud efter 17 dage. Nu skal grotten kunne besøges som museum af turister.
 ??  ?? Der har vaeret stor opmaerksom­hed ved Tham Luang-grotten siden dramaet, der kostede en dykker livet, men hvor 12 drenge og deres traener alle blev reddet uskadte ud, efter at have vaeret fanget af vand i 17 dage.
Der har vaeret stor opmaerksom­hed ved Tham Luang-grotten siden dramaet, der kostede en dykker livet, men hvor 12 drenge og deres traener alle blev reddet uskadte ud, efter at have vaeret fanget af vand i 17 dage.
 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark