Ekstra Bladet

... OG SÅ BLEV DET HÅRDT

Flere tusind jernmaend og -kvinder svedte tran under Ironman Copenhagen i går

- JACOB HØNGAARD JENSEN FOTO: HENNING HJORTH jaje@eb.dk

3,8 kilometer svømning i havvand. 180 kilometer cykling og så lige et maratonløb på 42,2 kilometer, hvis man ikke føler, man har fået rørt sig nok den dag.

Jernhårde maend og kvinder sled sig søndag formiddag, eftermidda­g og aften igennem den ekstreme rute, Ironman Copenhagen, mens familie og venner stod som opbakning på sidelinjen og nød, at det ikke var dem selv, der var i aktion.

Måtte give op

Cykelstjer­nen Alexander Vinokurov og den britiske triatlet Tim Don deltog også i løbet.

Tim Don var en af verdens bedste triatleter, indtil han blev kørt ned af en bil i oktober sidste år blot to dage før Ironman VM 2017 på Hawaii. Han er indehaver af den hurtigste ironman-tid i verden på 7 timer, 40 minutter og 23 sekunder.

Han braekkede nakken ved ulykken, og det kunne have vaeret hans første ironman siden da. Men han måtte give op under løbedistan­cen i går.

Men der var også helt almindelig­e danske familiefae­dre blandt deltagerne. Lizet Stougaard heppede på sin mand, Lasse, sammen med parrets to sønner, 10årige Mads og 5-årige Marcus, langs Københavns kanaler.

– Han er i gang med sin fjerde eller femte ironman, jeg kan ikke huske det. Han har vaeret skadet de sidste par uger, men jeg håber, han gennemføre­r.

– Hvordan er det at vaere gift med en ironman?

– Det er jo en livsstil. Men han har skiftende arbejdstid­er, så han traener tit om morgenen, når vi er på arbejde og i skole. Så det er ikke altid, vi ser det. Men op til løbene er der meget pres, hvor der er meget fokus på ham og ikke på familien. Men det er hen over sommeren, og så er det slut. Vi ser frem til familietid nu.

Lasse Stougaard har da også allerede praeget den aeldste søn, Mads, der drømmer om at løbe ironman med sin far, når han fylder 18.

Vil slå rekorden

Også familien Øien-Ogriseck var der for at følge farmand, Christian Øien, som ifølge kaeresten virkede lidt traet tidligt på løbedistan­cen.

– Han vil gerne løbe under ti timer. Det er et lidt stramt mål. Han løb ironman for to år siden, og der løb han på ti timer og 19 minutter. Han vil gerne slå den, men han ser lidt traet ud, siger Tina Nørring Ogriseck.

Parret har en søn, der kun er tre en halv uge gammel, foruden to børn fra tidligere forhold.

Selvom Christian Øien har løbet en ironman, kan han dog ikke selv få lov at bestemme menuen søndag aften.

– Han har snart lavet så mange ironmans, så han har ikke lov til at bestille noget. Han kan lave mad til os. Måske henter vi pizza, siger Tina Nørring Ogriseck med et grin.

 ??  ?? PressetEn deltager i gang med maratondis­tancen ved Ironman Copenhagen efter 3,8 kilometer svømning og 180 kilometer cykling.
PressetEn deltager i gang med maratondis­tancen ved Ironman Copenhagen efter 3,8 kilometer svømning og 180 kilometer cykling.
 ??  ?? Svenske Madelene Elf var også til Ironman Copenhagen for at følge sin mand Henrik Elf med parrets toårige datter: – Jeg tror det er hans tredje ironman. Men det her er den første i København. Han traener tidligt om morgenen og står op klokken fem. Og så er han hjemme til morgenmade­n. Det er vores måde at løse ’traenings-problemet’ på, griner Madelene Elf. Tina Nørring Ogriseck med lille Robert i favnen samt Sofie og Tobias med farmor, Dorthe Øien, ironman Christian Øiens mor: – Det tager rigtig meget tid. Og der skal prioritere­s meget. Der er også nogle alenetimer, når de traener. Det kan man ikke undgå, siger Tina, der forsikrer, at der skal slappes af, når de kommer hjem.
Svenske Madelene Elf var også til Ironman Copenhagen for at følge sin mand Henrik Elf med parrets toårige datter: – Jeg tror det er hans tredje ironman. Men det her er den første i København. Han traener tidligt om morgenen og står op klokken fem. Og så er han hjemme til morgenmade­n. Det er vores måde at løse ’traenings-problemet’ på, griner Madelene Elf. Tina Nørring Ogriseck med lille Robert i favnen samt Sofie og Tobias med farmor, Dorthe Øien, ironman Christian Øiens mor: – Det tager rigtig meget tid. Og der skal prioritere­s meget. Der er også nogle alenetimer, når de traener. Det kan man ikke undgå, siger Tina, der forsikrer, at der skal slappes af, når de kommer hjem.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark