Ekstra Bladet

Støjberg: Reglerne er i orden

- Trl@eb.dk

– Vi beholder huset i Farsø og vil i første omgang ikke gå ud og bruge en masse penge på indskud til en lejlighed, fordi vi stadig har et håb om, at udvisninge­n af Aphinya bliver stoppet af en eller flere politikere, siger Heini Bøgelund Andersen til Ekstra Bladet.

45-årige Heini Bøgelund Andersen blev gift med sin ét år aeldre hustru fra Thailand i 2012, men først for halvandet år siden kom hustruens datter til Danmark efter at vaere blevet passet hos sin mormor i Thailand i fire og et halvt år.

Fornem udtalelse

Aphinya har ingen kontakt til sin biologiske far i Thailand.

Hendes danske stedfar vil ifølge eget udsagn snarest ansøge om adoption af den udviste pige.

– Min kone og jeg mente, det var bedst at lade Aphinya blive i Thailand i de første år, indtil min kone selv fik opholdstil­ladelse og sikkerhed for, at hun kunne give sin datter en tryg og god tilvaerels­e her hos os i Danmark, siger Heini Bøgelund Andersen

Aphinya har det seneste halvandet år laert sig at tale dansk på et godt niveau, og hun er ifølge en udtalelse fra Farsø Skole fra 14. maj i år ’nået langt i integratio­nen i det danske samfund’.

Hun dyrker badminton i fritiden og betegnes desuden som ’en glad og positiv pige, der arbejder selvstaend­igt og vedholdend­e i timerne’.

Aphinyas støttelaer­er Pernille Aakman Toft finder det ’forrykt’, at den thailandsk­e teenagepig­e udvises af Danmark.

– Hun er en skøn og laerenem pige. Det er tydeligt, at denne afgørelse er lavet hen over et skrivebord, siger Pernille Aakman Toft, der for fem dage siden igangsatte en underskrif­tindsamlin­g til fordel for Aphinya.

I aftes havde knap 9000 personer allerede skrevet under på støtteerkl­aeringen.

Også nordjyske folketings­politikere som socialdemo­kraten Bjarne Laustsen og Lisbeth Bech Poulsen fra Socialisti­sk Folkeparti er imod udvisninge­n.

– Familien kan klare sig selv, og Aphinya har allerede tydeligt bevist, at hun kan integreres.

– Det er en skrivebord­safgørelse, hvor man ikke har lyttet til skolen eller de omgivelser, som kender pigen, siger Bjarne Laustsen, der ligesom byrådet i Vesthimmer­lands Kommune har sendt et brev til udlaending­eog Ekstra Bladet ville gerne have haft mulighed for at interviewe udlaending­e- og integratio­nsminister Inger Støjberg (V) om udvisninge­n af 13-årige Aphinya.

Vi ville gerne have spurgt ministeren, om det ikke gør indtryk på hende, at over 9000 personer på ganske få dage har underskrev­et en støtteerkl­aering for den thailandsk­e pige og hendes familie, og om hun ikke tager det

Min kone og jeg mente, det var bedst at lade Aphinya blive i Thailand i de første år, indtil min kone selv fik opholdstil­ladelse

som et udtryk for, at danskerne ikke bryder sig om disse afgørelser i denne slags udvisnings­sager.

Men ifølge ministeren­s presserådg­iver, Mads Müller, var det kun muligt at få følgende, skriftlige svar fra Inger Støjberg:

’Hvis man flytter til Danmark, og man har børn, så har vi ønsket at skabe en tilskyndel­se i reglerne til, at man hurtigst muligt får hentet integratio­nsminister Inger Støjberg (V) for at få hende til at aendre afgørelsen om udvisning.

Endelig afgørelse

Udlaending­estyrelsen og Udlaending­enaevnet har i deres anden og endelige afgørelse blandt andet lagt vaegt på, at Aphinya først kom til Danmark flere år efter, at hendes sit barn hertil, så der kan påbegyndes en integratio­nsproces, så barnet får de bedst mulige forudsaetn­inger for at kunne klare sig i Danmark.

Desto flere år barnet tilbringer i udlandet, desto svaerere bliver det at sikre en vellykket integratio­n. Det hensyn i udlaending­ereglerne bakker et meget bredt flertal af Folketinge­ts partier op om. mor var flyttet sin mand.

– Hvorfor sørgede I ikke for at få Aphinya hertil hurtigst muligt, når I nu kan se i begrundels­erne for udvisninge­n, at det burde I have gjort?

– Vi vidste ikke, at det var vigtigt. Havde vi vidst det, havde vi selvfølgel­ig ageret anderledes, siger Heini Bøgelund Andersen. hertil med

Jeg kan ikke se for mig, hvordan man skulle aendre disse regler uden at gå på kompromis med det hensyn, og derfor ønsker jeg at bevare reglerne, som de er.

Jeg kan sagtens forstå, at familien gerne havde set et andet udfald af sagen, men jeg har tillid til, at der er foretaget en grundig sagsbehand­ling af både Udlaending­estyrelsen og det uafhaengig­e Udlaending­enaevn.’

 ?? PRIVATFOTO ?? – Min hustru og steddatter er utroligt staerke. Jeg tror, de fleste andre ville vaere gået i menneskeli­g opløsning, hvis de havde stået i vores situation, siger Heini Bøgelund Andersen, der her sidder midt imellem sin thailandsk­e steddatter og kone.
PRIVATFOTO – Min hustru og steddatter er utroligt staerke. Jeg tror, de fleste andre ville vaere gået i menneskeli­g opløsning, hvis de havde stået i vores situation, siger Heini Bøgelund Andersen, der her sidder midt imellem sin thailandsk­e steddatter og kone.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark