Ekstra Bladet

BETJENTE SKØD MOD BIL

Mange folk på gaden risikerede at blive påkørt af Jaguar

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Efterdønni­ngerne efter lørdagens festlige Copenhagen Pride sluttede dramatisk i det indre København omkring Kattesunde­t ved Strøget. Her afgav politiet skud mod en bil af maerket Jaguar foran chokerede borgere.

De to betjente, der var til fods, var alligevel i området og blev opmaerksom­me på bilen.

– Der er mange mennesker i byen, og bilen kører meget hasarderet. Og så på et tidspunkt kører den frem mod to betjente, som vaelger at traekke deres våben og afgive to skud mod køretøjet, hvorefter køretøjet flygter fra stedet, siger den centrale vagtleder hos Københavns Politi, Thomas Taarpgaard.

Det skete søndag morgen omkring klokken 04.08.

– Hvad taler vi om, når du siger hasarderet?

– Som det er beskrevet, er det et område, hvor der er mange mennesker. Det er lørdag nat, der er mange folk i byen, der har vaeret Pride, så det virker på de kolleger, der er dernede, til, at det her godt kan gå galt.

Ingen ramt

Ekstra Bladet har fået flere henvendels­er fra laesere om, at bilen skulle have ramt personer, før politiet skød mod den.

Men det er ikke tilfaeldet. – Vi har meldinger om, at den var taet på personer dernede, men ikke at der er nogen, der er ramt, siger den centrale vagtleder Henrik Svejstrup.

Bilen kørte efterfølge­nde i høj fart op ad Strøget, der stadig bar tydeligt praeg af lørdagens fest med affald og konfetti, i retning mod Farimagsga­de. Men kort efter gik det galt for føreren.

Navngiven person

– Vi har bilen i vores varetaegt. Den blev fundet kort efter, hvor den var kørt galt i et eneuheld på Danas Plads, fortaeller vagtledere­n.

Politiet har navnet på en person, som de formoder har kørt bilen. Det skal indberette­s til Rigspoliti­et, når politiet anvender magtmidler, som eksempelvi­s afgivelse af skud, men denne sag bliver ikke overdraget til undersøgel­se af den uafhaengig­e politiklag­emyndighed.

– Det gør den faktisk ikke i det her tilfaelde, for der er ikke nogen, der er kommet galt afsted. De rammer formentlig i siden af bilen og forhåbentl­igt daekket. Det var i hvert fald det, de sigtede efter. Men umiddelbar­t er ingen kommet til skade, siger Thomas Taarpgaard.

Vi har bilen i vores varetaegt. Den blev fundet kort efter

 ?? FOTO : PER RASMUSSEN ?? To betjente råbte til føreren af en bil af maerket Jaguar, at den skulle stoppe. Men da den flygtede fra stedet taet ved Strøget skød de to gange efter bilens daek. Den slap dog vaek.
FOTO : PER RASMUSSEN To betjente råbte til føreren af en bil af maerket Jaguar, at den skulle stoppe. Men da den flygtede fra stedet taet ved Strøget skød de to gange efter bilens daek. Den slap dog vaek.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark