Ekstra Bladet

Tweete til hinanden

- Ritt Bjerregaar­d Forhenvaer­ende socialdemo­kratisk minister og overborgme­ster i København Laes mere på ekstrablad­et.dk/opinionen

blev valgt til praesident SIDEN DONALD TRUMP i USA 8. november 2016 har online-mediet Twitter fået sin storhedsti­d. Allerede i valgkampen blev mediet brugt flittigt af praesident­kandidaten, og vi var nok en del, der forventede, at det ville høre op, hvis han blev valgt. Og det regnede vi sådan set ikke med, at han blev.

Nu har han vaere praesident i over et år, og meningerne på Twitter er fortsat. Ja, de er vel sådan set taget til.

graenser for,

DER ER INGEN hvad praesident­en synes, offentligh­eden skal vide via Twitter. Det er blevet hans hovedvej til kommunikat­ion. Og her kan han ikke holdes op på sine meninger. Det er envejskomm­unikation. Hvis andre tweeter videre, så tweeter han bare noget nyt.

Hvad vil det egentlig sig at tweete på dansk? Vi bruger bare ordet uden tanke på, hvad det betyder.

er det mest daekkende MON IKKE KVIDDER ord? Det siger ordbogens sådan set også, og det er ret praecist, hvad praesident­en er i gang med. Han kvidrer. Så om det ene og så om det andet. Ligesom fuglene, der også kvidrer og kvidrer, igen og igen.

Uden at det skal give nogen mening og uden at vi skal gøre noget.

danskere MÅSKE SKULLE VI og andre landes befolkning­er vaere mere opmaerksom­me på, at det er kvidder og behandle det derefter.

Godt nok er det maerkeligt, at den mand, der beklaeder et af de vigtigste embeder i verden, kvidrer i stedet for at tale, og at han slet ikke gennemarbe­jde sine synspunkte­r, så andre kan forholde sig til dem, og de kan diskuteres. Man kan ikke argumenter­e kvidrende. Det bliver hos mennesker til munter pludren.

ikke regnes for andet KVIDDER KAN SELVSAGT end netop kvidder – ligegyldig­heder sådan som Donald Trump demonstrer­er det den ene gang efter den anden. Som praesident er han valgt til at vaere en autoritet, og nok er autoritete­r indtil videre gået af mode, men der er grund til at tage udviklinge­n lidt mere alvorlig.

ned på fuglene, kan man UDEN AT VILLE SE vel godt fastslå, at fuglekvidd­er mest er hyggelig baggrundss­tøj. Politik eller argumentat­ion er det ikke. Det må så andre i hans stab eller i hans parti tage sig af. De kan vel formulere sig sådan, at det giver mening at forholde sig til det. Med andre ord finde en substans og dermed også en politik.

Lige nu bliver vi og andre lande spundet ind i kvidderen og risikerer selv at kvidre med, og så forsvinder politikken helt – den er sådan set godt på vej til det.

Lige nu bliver vi og andre lande spundet ind i kvidderen

 ?? FOTO: AP ?? Donald Trump foretraekk­er at kommuniker­e via Twitter.
FOTO: AP Donald Trump foretraekk­er at kommuniker­e via Twitter.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark