Ekstra Bladet

Som at spise svinekød

-

En del af de nye statsborge­re kommer fra muslimske lande, hvor man ikke giver hånd til personer af modsat køn.

Derfor forventer talsmanden for Grimhøj-moskéen i Aarhus, Oussama El-Saadi, at skulle rådgive kommende ansøgere, hvis de skal give hånd til borgmestre af det modsatte køn for at få statsborge­rskab i Danmark.

– For muslimer handler det ikke om manglende respekt. Det er vores religion, og det er faktisk fuld respekt fra os, at man ikke giver hånd til en person modsatte køn.

– Men hvad vil du svare, hvis du bliver spurgt til råd?

– Vi må heller ikke spise svinekød. Men hvis valget var at spise det eller dø af sult, så ville jeg selvfølgel­ig spise det. Det her er det samme. af det

Hold religionen i dit hjerte

– Jeg kan ikke råde eller give tilladelse, men jeg ville spørge personen, hvor vigtigt det er at få det statsborge­rskab. Så ville jeg sige, at han skulle forestille sig, at han boede i et diktatur, som ville tvinge ham til at gøre noget mod hans religion. Så bare gør det på en eller anden måde. Men husk at holde religionen i dit hjerte og din hjerne.

– Hvad hvis man tager handsker på?

– Ja, det kan man godt gøre. Men for mig er det ikke en god løsning.

– Hvis jeg viklede haenderne ind i et håndklaede og gav hånd til en person, så viser det jo netop, at jeg ikke respektere­r vedkommend­e. Så laenge der er behov for det, agter USA at holde sine militaere styrker i Irak for at hjaelpe med at stabiliser­e områder, der tidligere blev kontroller­et af Islamisk Stat (IS).

– Vi vil beholde soldater der, så laenge vi mener, at der er behov for dem, sagde oberst Sean Ryan i går.

Ifølge ham arbejdes der stadig med stabiliser­ing i dele af landet, efter at Islamisk Stat er blevet besejret militaert.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark