Ekstra Bladet

Ø rystet af et kraftigt jordskaelv

-

Et jordskaelv med en styrke målt til 6,9 ramte i går den indonesisk­e ø Lombok. Det oplyser Den Amerikansk­e Geologiske Undersøgel­se (USGS).

Skaelvet indtraf kort før klokken 17 dansk tid omkring 20 kilometer under jordens overflade.

Det var det andet store skaelv på Lombok inden for et døgn. Det første, hvis styrke USGS har målt til 6,3, ramte øen omkring klokken 23 lørdag aften lokal tid (klokken 06 søndag dansk tid).

Det indtraf omkring otte kilometer under jordens overflade.

En person døde af et hjerteanfa­ld under dagens første jordskaelv, oplyste talsmanden for det nationale katastrofe­beredskab, Sutopo Purwo Nugroho. Derudover er der ikke meldinger om omkomne.

Omkring 100 bygninger er ødelagt, og rystelsern­e udløste jordskred på øen.

– Jordskaelv­et forårsaged­e panik blandt folk og fik dem til at flygte fra deres huse, siger Nugroho ifølge nyhedsbure­auet AFP til Metro TV.

Overnatter udendørs

Foruden de to jordskaelv har otte mindre skaelv også ramt øen inden for det seneste døgn. De havde en beregnet styrke mellem 4,6 og 6,9 og ramte alle det nordøstlig­e hjørne af øen.

I forvejen er hundredtus­indvis af mennesker på Lombok uden tag over hovedet efter et kraftigt jordskaelv 5. august, som kostede 460 mennesker livet og kvaestede omkring 7800 andre.

Tusindvis af huse blev ødelagt i dette skaelv.

Mange af øens indbyggere overnatter fortsat udendørs af frygt for nye rystelser og ødelaeggel­ser. Ritzau

Drømmer du om en hverdag med eksotiske dyr og glade børn, kan du nu blive ejer af en zoologisk have. Munkholm Zoo, der ligger i Balle i Syddjurs Kommune, er nemlig til salg for 4.5 millioner kroner, fortaeller TV2 ØSTJYLLAND. Med følger også over 400 dyr af 80 arter. Herunder kameler, lamaer, raeve, kaenguruer, haengebugs­vin, krybdyr, kaeledyr og

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Jordskaelv­et udløste et jordskred.
FOTO: RITZAU SCANPIX Jordskaelv­et udløste et jordskred.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ??
FOTO: RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark